KOSC 1 met gemak naar volgende ronde in de nacompetitie

Het eerste elftal  van KOSC boekte op Hemelvaartsdag een duidelijke 4-2 overwinning op de Tubanters uit Enschede. Na een aftastend begin liet de thuisploeg er geen twijfel over bestaan wie het meeste recht had op de volgende ronde in de nacompetitie om promotie naar de Derde Klasse af te dwingen. KOSC liep wel twee keer door fouten van keeper Ralph Muller achter de feiten aan, maar wist de achterstand in korte tijd ongedaan te maken. Na rust werd er na een fraaie goal van Stijn Brunninkhuis afstand genomen en vervolgens kreeg KOSC kansen in overvloed om een grote uitslag neer te zetten. Uiteindelijk werd het 4-2 na een goede aanval, die door Coen Vennegoor werd afgerond.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. KOSC miste de geschorste Jorrit Weierink, maar ook Stijn Bruns (bruiloft in Barcelona). Trainer/coach Peter de Vries koos voor aanvoerder Fabian Harperink in het hart van de verdediging samen  met Stefan Bonke. Op het middenveld werd Coen Vennegoor geposteerd en verder stonden de bekende namen in het veld met dus ook Wouter Engbers, die zijn 250e wedstrijd voor KOSC 1 speelde. De Tubanters zorgden er voor dat ze bij balverlies terugzakten naar de middenlijn en speelden dus heel compact.

Toch wist KOSC af en toe de ruimte te vinden en dat resulteerde na zeven minuten in het eerste afstandsschot. De Tubanters wist de bal nog uit het strafschopgebied te verdedigen, maar het leder kwam voor de schietgrage voeten van Coen Vennegoor. Zijn poging haalde het doel niet. Niet veel later was het Stijn Brunninkhuis, die na een afvallende bal net te lang treuzelde en dus een woud van benen voor zich zag. Timo Bonke hoopte op een strafschop, nadat hij knap was vrijgespeeld, maar de verdediger speelde de bal. Op links kwam Hugo Kotterman vrij, maar zijn voorzet miste precisie. Het gaf wel aan dat KOSC en zeker vanaf de flanken de ruimte wist te vinden. Doelpunten bleven echter uit. Een blunder van Ralph Muller leidde de openingstreffer in. De keeper kwam uit, maar liet zich verrassen door Ricardo van Eiken, die de bal voor de grijpgrage handen van de goalie weg wist te tikken en vervolgens doel trof. Vier minuten later was het echter al weer 1-1. Hugo Kotterman kwam goed door en Rens Oortman stond op de juiste  plek om koppend de 1-1- aan te tekenen. Dat zijn Wesley Sneijder doelpunten, want zo vaak scoort Rens niet met zijn hoofd. KOSC werd steeds gevaarlijker en had na een vrije trap van Wouter Engbers moeten scoren. Het team liet het na. Voetballend was het echter de bovenliggende partij. Op slag van rust kreeg de Tubanters echter een corner. Keeper Ralph Muller pakte deze bal, maar tot ontzetting van alles wat KOSC lief was liet hij de bal los, waardoor Nick Stijner de Tubanters voor de tweede keer op voorsprong zette. De thuisploeg wist echter nog voor het rustsignaal de 2-2 aan te tekenen. Dit keer stond Rogier Busscher bij de tweede paal op de juiste plek en scoorde koppend de gelijkmaker binnen.

De tweede helft was nog maar koud begonnen of Stijn Brunninkhuis kreeg de bal. ‘Roodbaard Dino’ wist met een slepende voetbeweging zijn tegenstander in de luren te leggen en rondde vervolgens fraai af. De Tubanters probeerde het wel, maar was met een felle Stefan Bonke niet in staat om grote kansen te creëren. Ook het middenveld van de thuisploeg met Luuk Wilmink en Coen Vennegoor als onvermoeibare spelers zorgde er voor dat de tegenstander niet echt gevaarlijk kon worden. De 4-2 hing eerder in de lucht dan de 3-3, want KOSC kreeg zijn kansen. Deze werden echter niet benut. Na een goede aanval werd de goed doorgelopen Coen Vennegoor vrijgespeeld en hij was degene, die de bevrijdende 4-2 aantekende. Daarmee was de wedstrijd beslist. De Enschedese ploeg spartelde nog wat tegen, maar KOSC was het team dat volop kansen kreeg om de score verder uit te bouwen. Met Wouter Sleiderink voor Wouter Engbers en Diederik Nijhuis voor Stijn Brunninkhuis kreeg de ploeg meer snelheid en kon men steeds meer profiteren van de ruimte. Het lukte echter niet om het gat groter te maken. In de slotfase maakte Oscar Hoogeslag nog zijn opwachting voor de moe gespeelde Rens Oortman. De Tubanters kreeg nog een kopkans, maar de zegen was binnen voor KOSC en dat betekent dat men zondag 2 juni opnieuw aan de bak moet tegen Reünie Borculo. Dat is een uitwedstrijd en bij winst voor het Ootmarsumse elftal volgt de apotheose op Tweede Pinksterdag.