KOSC 1 met lege handen tegen Avanti

In een rommelige wedstrijd tussen KOSC en Avanti Wilskracht waren de gasten uit Enschede de meest gelukkige. Het werd 2-1 voor Avanti dat in de 75e minuut op deze voorsprong kwam.
KOSC startte als de betere ploeg in de eerste helft en kwam door Stijn Brunninkhuis op fraaie wijze op een 1-0 voorsprong. De KOSC spits zette druk op de Avanti keeper, die de bal tegen hem opschoot, waarna Brunninkhuis vanaf de achterlijn de bal knap in het lege doel schoot. In de 37e minuut werd er in het linker verdedigingsblok van KOSC niet afdoende ingegrepen en uit een voorzet wist Rick Bolkesteijn Avanti met een knappe voetbeweging bij de eerste paal op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft kwamen de bezoekers een kwartier voor het einde van de wedstrijd op voorsprong. Opnieuw kwam er een voorzet vanaf de rechterkant. Keeper Ralph Muller liet de bal glippen, waarna het voor Stijn Huuskes een klein kunstje was om de bal binnen te tikken. “Helaas maakten we bij deze tegengoals zelf de fouten en die worden genadeloos afgestraft, waardoor je met na 90 minuten met lege handen staat,” blikt Fabian Harperink na.

“Met dit weer en deze gevoelstemperatuur is het voor niemand leuk.”
De captain van KOSC liet na afloop duidelijk weten dat een voetbalwedstrijd onder dergelijke weersomstandigheden afgelast moet worden. “Voetbal is met deze harde oostenwind niet mogelijk. Het publiek staat in de snijdende kou, het spel speelde zich voornamelijk af op een smalle strook van het veld en het wordt door deze weersomstandigheden alleen maar rommeliger. Met dit weer en deze gevoelstemperaturen is het voor niemand leuk om op of rond het veld te staan. In feite moet zo’n wedstrijd niet gespeeld worden,” is de stellige mening van Fabian Harperink. De captain gebruikt het niet als excuus voor deze nederlaag. “We hebben het zelf laten liggen en konden na de 2-1 niet een vuist maken om de gelijkmaker af te dwingen. We staan door de winst van Reutum weer onderaan, maar de verschillen zijn erg klein. Komende zondag is Oldenzaal. Een directe concurrent, onze tegenstander en daar moet je de punten van pakken. Er wachten ons nog 10 wedstrijden en dus kan het nog alle kanten op. Iedere pot, die we spelen is een finale, en zo moeten we de komende weken in het veld staan,” aldus de KOSC aanvoerder.

Bron: In en Om Ootmarsum