KOSC 1 na winst op Borne koploper in de Vierde Klasse.

Begin november leek KOSC na de nederlaag tegen SV Vasse het lachertje te worden in de Vierde Klasse. Ruim zes weken later voert het Ootmarsumse elftal de ranglijst aan in de Vierde Klasse na de vijfde overwinning op rij. Dit keer won de ploeg van trainer/coach Peter de Vries van Borne, de koploper na het vorige weekend. Het is een enigszins vertekend beeld, want KOSC heeft inmiddels 11 wedstrijden gespeeld en 20 punten, maar RSC staat nog maar op 8 duels en op 17 competitiepunten. Voor de Ootmarsummers wacht nu de winterstop, terwijl RSC één van de inhaalduels op zondag 23 december moet spelen in Wierden tegen Juventa.

De thuiswedstrijd tegen Borne kon, ondanks de licht sneeuwval in de nacht daarvoor, doorgang vinden. De scheidsrechter van dienst koos voor het kunstgrasveld en daar viel prima op te spelen. In een wat mistig decor begon de thuisploeg afwachtend en zeker voorin en op het middenveld niet scherp genoeg. Borne daarentegen wel, want die ploeg won in het eerste kwartier nagenoeg elk duel en veroverde meermalen de tweede bal. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Borne binnen een kwartier op voorsprong kwam. Uit een corner kopte Laurens Huitink bij de eerste paal onhoudbaar binnen. Daarna nam KOSC het heft steeds meer in handen. De tegenstander werd onder druk gezet en de het Ootmarsumse elftal liet de bal goed rondgaan in de eigen ploeg. Jorrit Weierink opende met een mooie diagonaalpass op Timo Bonke, die uithaalde. De Bornse keeper liet los en Stijn Brunninkhuis was er als de koppen bij om de gelijkmaker te produceren. KOSC zag een fraaie kopgoal van Fabian Harperink voor vermeend buitenspel afgekeurd worden. Met deze 1-1 stand zochten dus beide teams de kleedkamer op.
Nog maar net op het veld voor de tweede helft mislukte een inspeelpass van Timo Bonke en in een overtal situatie wist Mart Kosterink te scoren en stond KOSC opnieuw op achterstand. Maar in de 59e en 61e minuut draaide KOSC de rollen om. Een vrije bal van Jorrit Weierink belandde op de onderkant van de lat en dit keer was het Timo Bonke, die de thuisploeg naast Borne zette. Twee minuten later was het Rogier Busscher, die met een kopbal  zorgde voor een verdiende 3-2 voorsprong.

Naderhand had KOSC de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien, maar de 4-2 viel in blessuretijd. Na een goede actie van de ingevallen Rens Oortman was het de man of the match Jorrit Weierink, die de beslissende treffer voor zijn rekening nam.
KOSC heeft nu winterstop, maar die is niet van lange duur, want op 20 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Hengelo.

Bron: InenOmOotmarsum