KOSC 1 neemt afscheid van Koen, Teun en Joost

Het eerste van KOSC heeft na de laatste thuiswedstrijd tegen Juventa afscheid genomen van drie vaste krachten. De spelers Teun Bossink en Joost Peters en vlaggenist/assistent-scheidsrechter Koen Rekers besloten hun punt achter hun carrière te zetten bij het eerste van KOSC. Aanvoerder Fabian Harperink liet zijn licht schijnen over Teun Bossink, de speler met een uitstekend linkerbeen, laatbloeier Joost Peters en Koen Rekers, die niet altijd kon rekenen op bijval van de supporters van de tegenstanders. Maar voor de selectie van het eerste van veel betekenis was in woord en daad.
Teun Bossink maakte onder trainer de Wals zijn eerste minuten in het eerste. Dat was de wedstrijd tegen Reutum in de Vijfde Klasse. Naderhand werd de toen 17-jarige Bossink regelmatig in de selectie opgenomen, maar maakte hij geen speelminuten. “Onder trainer André ter Brake kreeg je definitief een plek in de selectie en kon je steeds vaker op speelminuten rekenen. Eerst nog op het middenveld, maar later werd je een linie teruggehaald en daar kwam je het beste tot je recht,” vertelt Fabian Harperink.
“Het meeste viel je op door je schitterende traptechniek. Je hebt een uitstekend linkerbeen en het is dan ook niet verwonderlijk dat je de 8 officiële doelpunten uit standaardsituaties hebt gemaakt.” Zijn hoogtepunt maakt de verdediger mee in het seizoen 2013/2014 toen hij door de supporters werd uitgeroepen tot speler van het jaar. “Chapeaux,” complimenteert de KOSC aanvoerder, ”Je werd gezien als de terechte winnaar in een seizoen dat we via de nacompetitie promoveerden naar de Tweede Klasse. Je werd gezien als de terechte winnaar zonder ook maar één gele kaart te krijgen.” In zijn voetbalcarrière pendelde Bossink regelmatig tussen het eerste en het tweede. Het afgelopen seizoen koos hij toch weer voor het eerste. “In feite heb je door het aanschaffen van een Tomos brommer je eigen afscheid geregisseerd door er af te vallen en een sleutelbeen te breken,” lacht Fabian Harperink, “We blijven je herinneren als een loyale teamspeler, die zich zeker in de derde helft en tijdens feestjes liet gelden. Je hebt een kampioenschap kunnen vieren in de Vierde Klasse, een promotie naar de Tweede Klasse en hebt na 8 seizoenen KOSC 1 heb je 151 officiële wedstrijden achter je naam staan. Teun bedankt voor je inzet en prestaties voor KOSC 1.”
Joost Peters begon zijn loopbaan bij KOSC als een robuuste en sterke verdediger, die alle hoogste jeugdelftallen doorliep. Als Poaskearl mocht hij niet in het tweede voetballen en werd teruggezet naar het vijfde. Daar besloot Peters om het doel te gaan verdedigen. Toen er bij het eerste een keepersprobleem ontstond nam Joost Peters regelmatig op de bank plaats en begon hij mee te trainen op de vrijdagavond. In 2011-2012 maakte Peters zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Excelsior ’31. Trainer Walter Weghorst gooide de keeper in het seizoen 2013/2014 voor de leeuwen. “De voorbereiding liep allesbehalve fantastisch voor jou en kon jij de trainer niet overtuigen. Hij liet je echter staan en zo kon jij je ontwikkelen tot een vaste waarde en in dat seizoen promoveerden we, mede door jou, via de nacompetitie naar de Tweede Klasse. In wedstrijden ben je voor niemand bang, maar ook op de trainingen heeft menig speler wel eens met jou ‘gebotst’, laat de KOSC aanvoerder weten. “Als keeper wist je één keer te scoren en dat was op een druilerige en winderige decemberzondag tegen Lemelerveld. Tien minuten voor tijd, het stond nog 0-0, trapte je uit. De bal werd door de wind gedragen, kreeg de gewenst snelheid en met een stuit vloog deze over de keeper. We wonnen dankzij jou met 1-0 en je was de held van de wedstrijd. Joost je bent een laatbloeier als keeper, maar daarvoor alleen maar onze waardering, want in de laatste vijf seizoenen heb je puike prestaties afgeleverd. Je hebt 128 officiële wedstrijden voor het eerste gespeeld.
Mede door een aantal blessures in de laatste jaren heb je nu zelf besloten om er een punt achter te zetten. Het is een moeilijke keuze geweest, en wij vinden het jammer, want je had best nog jaren door kunnen gaan. Hartelijk dank Joost voor je inzet en bijdrage in KOSC 1,” aldus Fabian Harperink.
Koen Rekers liet het afgelopen seizoen al weten dat dit zijn laatste jaar als assistent-scheidsrechter is bij het eerste. Vanaf 2010 stond Rekers en vlagde ruim 220 officiële wedstrijden. “Koen, jij hebt alles meegemaakt bij het eerste. Hoogte – en dieptepunten. Als onderdeel van de groep maakte je de opmars mee, want in twee jaar tijd promoveerden we van de Vierde naar de Tweede Klasse. Helaas volgen we nu de omgekeerde weg. Je was niet altijd geliefd, soms zelfs gehaat, maar je werd wel steeds herkend als de vlaggenist van KOSC. Jij vlagt met de wil om te winnen en op het scherpst van de snede. Dat werd je door de tegenstanders niet in dank afgenomen, maar het gebeurde niet vaak dat je vlagsignaal niet werd overgenomen. Niet alleen op het veld was je belangrijk voor KOSC 1, maar ook daarbuiten. Je voelde je nauw betrokken bij de selectie, wekelijks een bericht met informatie, het verzorgen van de kleding en materialen en vaak stak je ongevraagd de helpende hand uit. Een als het niet lukte werd Marieke ook ingeschakeld. Als selectie vinden we het jammer dat je stopt, maar dat respecteren we. Je hebt je laten gelden als een gewaardeerde persoon binnen KOSC 1 en als selectie willen we je hartelijk danken voor je inzet en betrokkenheid. Koen bedankt, het ga je goed.”
Het drietal dat afscheid nam werd verrast met een mooie foto van henzelf als onderdeel van de selectie van het eerste van KOSC.

Bron: In en Om Ootmarsum, zie ook voor meer foto’s