KOSC 1 pakt de eerste drie punten in het nieuwe seizoen

Het eerste elftal van KOSC pakte tegen Nieuw Heeten de eerste drie, belangrijke punten in het nieuwe seizoen. Door een doelpunt van Diederik Nijhuis wist de Ootmarsumse voetbalclub een benauwde, maar verdiende zege te boeken.
Geen Jorrit Weierink in de basis, die nog teveel last had van zijn blessure. Deze liep hij op in de laatste bekerwedstrijd tegen
Luctor et Emergo. Trainer Walter Weghorst stuurde een relatief jonge ploeg de wei in. Uitzondering is Fabian Harperink, die als 35-jarige aanvoerder nog steeds een belangrijke pion is in het eerste team van KOSC.
De thuisploeg begon sterk op ’n Tooslag en creëerde de nodige kansen. In de eerste helft domineerde KOSC het spel, maar de bal wilde er maar niet in. Nieuw Heeten haalden twee keer de bal van de lijn. Bij rust had het gewoon 3-0 kunnen zijn en dan was de wedstrijd beslist geweest. Het bleef echter bij 0-0 en dus kon het in de tweede helft nog alle kanten op.
Na rust was het opnieuw KOSC dat de beste kans kreeg. Maar zelfs een penalty was niet besteed om de score te openen. Diederik Nijhuis schoot in de 65e minuut op doel en had het geluk dat een tegenstander de bal toucheerde, waardoor de Heetense keeper kansloos was. Daar was dan die belangrijke voorsprong in een rommelige tweede helft.
KOSC deed zich met name in de eerste helft tekort, maar door de goal van Diederik Nijhuis pakte het drie belangrijke punten in deze eerste wedstrijd van de competitie.
Volgende week wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen Enter. Op zondag 1 oktober begint deze confrontatie om 14.00 uur in het klompendorp.

Bron: InenOmOotmarsum