KOSC 1 pakt eerste periode

Bijna aan het einde van de competitie pakt KOSC door een 3-0 winst op Hengelo de eerste periodetitel. Daarmee is de ploeg van trainer/coach Peter de Vries in ieder geval verzekerd van nacompetitie. Gelet op de resultaten van deze zondag zit er echter nog meer in het vat, want het blijft ongemeen spannend in deze Vierde Klasse A.
Het inhaalduel stond nu pas op de rol na een aantal afgelastingen. Voor beide teams gold dit als een wedstrijd met verschillende belangen. Bij winst en puntverlies van Borne kon KOSC deze periode pakken, terwijl hekkensluiter Hengelo de punten hard nodig heeft om het vege lijf te redden.

De Ootmarsummers startten overtuigend en zochten direct de aanval. Dat leverde in die beginfase al direct de nodige kansen op. Stijn Brunninkhuis kreeg tot 2x toe een schotkans en ook aanvoerder Fabian Harperink kwam vrij voor de keeper, maar zag na zijn schot het net niet bollen. Niet veel later passeerde Rens Oortman zijn directe tegenstander op simpele wijze, maar hij had geen oog voor zijn vrijstaande medespelers en schoot de bal uit een moeilijke hoek over. Daarna kreeg Hengelo twee keer de kans om dreigend te worden. Vanaf de linkerkant werd de vrije man gevonden, die oog in oog kwam te staan met Ralph Muller, maar met een katachtige reactie wist de KOSC keeper een achterstand te voorkomen. Ook in het directe vervolg was Hengelo gevaarlijk en ging de spits van de thuisploeg met de KOSC keeper een duel aan in de 16 meter. De kopbal verdween tot opluchting van de gasten en de meegereisde Ootmarsumse supporters naast het doel. Timo Bonke ontsnapte aan geel, nadat hij de Hengelo keeper, die hem buiten de 16 meter uitkapte, een tik tegen zijn scheenbeen gaf. Na een blessurebehandeling kon de Hengelo goalie weer gewoon verder om zijn doel te verdedigen.

Deze overtreding was toch wel het sein om er wat meer energie in te gooien. KOSC nam het heft weer in handen. Wouter Engbers rukte op, gaf de bal aan Rens Oortman, die direct voorzette. En na wat gerommel in de verdediging kreeg Stijn Brunninkhuis de bal voor zijn voeten en na bijna 30 minuten de score opende. Hengelo probeerde vervolgens om de bakens te verzetten, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een aantal ongevaarlijke corners. De ploeg werkte hard, probeerde de organisatie goed neer te zetten, maar ontbeerde de kwaliteit om de wedstrijd te laten kantelen. Toch moest KOSC op haar hoede zijn, want de ploeg verzuimde om meer afstand te nemen. Daarvoor kreeg het de mogelijkheden, die echter geen doel troffen. Vlak voor rust was het opnieuw Stijn Brunninkhuis met een droge schuiver de Hengelo keeper kansloos liet en daarmee KOSC op een 2-0 voorsprong zette. Met die stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft kreeg de Ootmarsumse club de eerste grote kans. Het verhaal wordt eentonig, maar ook deze mogelijkheid wisten de gasten niet te benutten. Hierna was het toch Hengelo dat meer aanspraak maakte op de 2-1 dan op de 3-0 voor KOSC. Kwalitatief kwamen de gastheren toch tekort en dat was met name te merken in de eindpass en de afronding, want mogelijkheden waren er zeker. Tevens was keeper Ralph Muller niet van plan om een doelpunt te incasseren en daarmee bewees de KOSC keeper opnieuw zijn waarde voor het team. Hengelo trof nog een keer de buitenkant van de paal en kreeg de nodige corners en vrije trappen, maar echt heel gevaarlijk werd het nooit. Aan de andere kant speelde Stijn Brunninkhuis zich aan de rechterkant knap vrij en zijn voorzet belandde op het hoofd van de mee opgekomen Stijn Bruns, die echter zijn kopstoot naast zag gaan. Stefan Bonke kreeg nog een bal zijn gezicht na diverse schotpogingen van Hengelo. ‘Gelukkig’ maar, want dit schot had ook zo maar in het doel kunnen belanden. Nadat Timo Bonke weggleed kreeg Hengelo opnieuw een dot van een kans, maar Ralph Muller wist van geen wijken.

De KOSC goalie had even later geluk dat een Hengelo speler vrij voor de goal royaal overschoot. Het bleek één van de laatste wapenfeiten van de gastheren te zijn. KOSC wist zich te ontdoen van de druk. Rens Oortman kopte naast, de ingevallen Coen Vennegoor kreeg een mooie kans en de aanspeelpass op de doorgelopen Diederik Nijhuis was te hard om voor echt gevaar te zorgen. Uit een corner produceerde Wouter Engbers een echte afzwaaier. Hij maakte deze ‘fout’ echter meer dan goed door een prima pass in de diepte op Coen Vennegoor, die met een stift, alsof hij dat al jaren doet, de keeper van Hengelo kansloos liet. En dat was de 3-0 vlak voor tijd, want de scheidsrechter liet niet eens meer aftrappen. Het betekende voor KOSC de eerste periodetitel en dus recht op de nacompetitie. Op zondag 5 mei is er geen wedstrijd voor KOSC 1 en dan zal KOSC met meer dan gewone belangstelling kijken wat concurrent Borne doet. Op 12 mei is de eerstvolgende en tevens laatste thuiswedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop. Een week later wacht Oldenzaal uit en daarna is KOSC uitgespeeld, maar met twee overwinningen- stel – zeker nog niet kansloos!

Bron: InenOmOotmarsum