KOSC 1 pakt eerste periodetitel na gelijkspel tegen Rood Zwart

De eerste periodetitel is voor KOSC 1. Op basis van de gespeelde wedstrijden is dat ook een terechte beloning voor het Ootmarsumse elftal. Wel leed men tegen Rood Zwart het eerste puntverlies, maar een punt was voldoende om zich te kronen tot eerste periodekampioen.  En KOSC blijft nog ongeslagen.

In de eerste helft koos Rood Zwart voor een behoudend concept en gaf weinig ruimte weg. Toch was het KOSC dat de eerste twee corners forceerde. Die leverden door een onzekere Rood Zwart keeper toch wel de mogelijkheden op, maar vaak smoorden de pogingen in een mêlee van benen. Rood Zwart kwam na het aftastende begin ook wat meer aan aanvallen toe en uit een schot vanaf de zestienmeter was het Ralph Muller, die ten kosten van een corner redding bracht.

KOSC raakte niet van de wijs en wist opnieuw een aantal corners te creëren. Uit één daarvan werd de bal op de lat gekopt. Een mooie actie van Rens Oortman liet de supporters van KOSC opveren, maar hij voerde deze net iets te ver door of, en dat is de andere kant, hij werd op dat moment goed verdedigd en naar de buitenkant gedrongen. Vervolgens gebeurde er niet zo heel veel. KOSC kende een optisch overwicht, maar de combinaties gingen in een laag tempo. Aanjager Fabian Harperink verscheen nog niet veelvuldig voorin en dus moest het voornamelijk komen van de voorzetten en de corners van Jorrit Weierink. In de meeste gevallen waren deze prima van maat, maar niet op de juiste waarde geschat door zijn ploeggenoten. Rogier Busscher raakte de bal verkeerd en Stijn Bruns ging liggen in plaats van zijn hoofd tegen het leder te planten. Rood Zwart liet af en toe de tanden zien, maar het belangrijkste wapenfeit was een kopbal naast en een schot dat ver voorbij de tweede paal over de achterlijn geschoten werd.

Na een mooie eén-twee tussen Fabian Harperink en Stijn Bruns schoot laatstgenoemde op ‘melkbussenhoogte’ ver over het doel. Bij rugby had het punten opgeleverd, bij voetbal echter niet. De rust ging in met een 0-0 stand. KOSC was echter wel de betere ploeg, maar wist dat dus niet in een voorsprong uit te drukken.

In de tweede helft was het een meer gelijk opgaande strijd. Rood Zwart werd vaak door hun snelle nummer 11  redelijk gevaarlijk en Stefan en Timo Bonke en Stijn Bruns hadden hun handen vol om dit gevaar te ontkrachten. In de meeste gevallen lukte het hen. Toch maakte Stijn Bruns in de ogen van de scheidsrechter een overtreding op zo’n 18 meter van het doel. De bal werd in de korte hoek tot verrassing van de KOSC verdediging binnengeschoten. Mitchel Baake was zijn tegenstander te slim af en punterde de bal langs de goede kant van de paal.  En dus nam Rood Zwart brutaalweg een voorsprong.

De thuisploeg drong vervolgens nog meer aan. Stijn Brunninkhuis was al direct na het rustsignaal in het veld gekomen en met nog een half uur te spelen kwam ook Diederik Nijhuis binnen de lijnen. Uit een corner werd de bal nog door de Deldense ploeg van de lijn gehaald, een kopbal van Stijn Brunninkhuis uit een voorzet van Rogier Busscher zeilde over en de spits wist ook een prima voorzet van Timo Bonke net niet te verzilveren. Rood Zwart wist met uitbraken ook kansen te forceren en dus werd het een op en neergaande wedstrijd. De volgende kans was voor Jorrit Weierink, die vanaf rechts zijn meegelopen spelers niet zag staan en zelf schoot. De Rood Zwart keeper, die in de wedstrijd groeide, wist redding te brengen. Niet veel later wist Diederik Nijhuis op rechts door te breken, hij schoot niet zelf, maar legde af. De bal kwam echter niet bij één van zijn medespelers. Jorrit Weierink stuitte vervolgens met een vlammend schot nogmaals op de keeper. Daarna was het weer de beurt aan Rood Zwart om een kans te creëren. In vrijstaande positie werd er naast gekopt. De goal voor KOSC viel in de 70e minuut. Opnieuw zorgde een corner voor gevaar en bij de tweede paal kreeg Stijn Bruns de bal na een scrimmage voor de voeten en hij wist de bal in de goal te werken. Beide ploegen probeerden nog wel de winst te forceren, maar de vermoeidheid sloeg toe. Rood Zwart kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans, maar tot opluchting van de KOSC supporters verdween de bal over het doel. Het bleef 1-1, een terechte uitslag en tevens voldoende voor de periode titel.
In het kermisweekend reist KOSC naar Almelo om daar op de Maardijk achter het Heracles stadion de volgende wedstrijd te spelen. De komende tegenstander verloor verrassend van buurman La Première en als het nog wat wil om KOSC te bedreigen dan moet het winnen van het Ootmarsumse elftal. Inmiddels heeft Almelo zeven punten achterstand. Bij winst voor KOSC wordt de voorsprong dus 10 punten. Zondag 10 november om 14.00 uur: Almelo- KOSC!

Bron: InenOmOotmarsum