KOSC 1 pakt eerste winst uit tegen SV Enter

De eerste punten voor KOSC 1 zijn binnen. Dat ging niet eenvoudig, maar uiteindelijk pakte de Ootmarsumse club drie punten tegen, op voorhand, één van de kampioenskandidaten. Het was een wedstrijd, waarin KOSC verdedigde, Enter de kansen kreeg, maar de zwart-witten de doelpunten maakten. Die vielen ook nog eens op bepalende momenten. Jari Leussink scoorde met een kopbal op slag van rust. Mart Busscher prikte de 2-0 binnen op het moment dat Enter volledig druk zette op de KOSC goal. Beide goals bleken voldoende voor de eerste winstpartij.
Trainer Rob Roelofs had de tegenstander goed geanalyseerd en wist dus hoe ze speelden. De trainer van de tegenpartij was ook regelmatig te zien bij de wedstrijden van KOSC. Gerard Bos, de Enterse trainer, was er blijkbaar niet gerust op en dat geheel terecht, want de Ootmarsummers voetbalden met het hart en knokten voor een goed resultaat. SV Enter kende in deze wedstrijd het meeste balbezit. Het doelpunt van Jari Leussink, vlak voor het rustsignaal, kwam als geroepen. Enter kreeg genoeg kansen en zag zelfs een onterechte strafschop gestopt door uitblinker keeper Ralph Muller. De goalie hoorde vier keer de bal tegen zijn lat ploffen en ook dat was typerend voor deze match. Enter kreeg kansen, maar wist het net niet te vinden. KOSC wel en dan is er Mart Busscher, in de laatste voorbereidingsweken toegevoegd bij de selectie, die in de 80e minuut de 2-0 wist aan te tekenen. Deze goal  bleek toch de beslissing in deze wedstrijd te zijn. Drie punten voor de Ootmarsummers, die zondag 2 oktober thuis spelen tegen La Première. Deze tegenstander verloor met 3-1 van Almelo en zal dus gebrand zijn om in Ootmarsum de eerste punten te pakken. Deze match begint om 14.00 uur op ’n Tooslag.

Bron: In en Om Ootmarsum