KOSC 1 pakt koppositie na ruime winst op Manderveen

KOSC heeft de koppositie gepakt in de Vierde Klasse A na een ruime overwinning op nieuwkomer Manderveen. Het werd uiteindelijk 5-0 op het Manderveense veld. Door puntenverlies van Almelo en DTC is KOSC de koploper na drie wedstrijden. Ook De Lutte is nog ongeslagen, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.
Na het eerste half uur leek er voor Manderveen nog niet zoveel aan de hand. KOSC kende wel een overwicht, maar wist nog niet te scoren. KOSC keeper Rens Bekhuis, die Ralph Muller verving, hield zijn doel keurig schoon en trad een aantal keren handelend op. In de 33e minuut brak Jorrit Weierink de score open. Met deze 1-0 zochten beide teams de kleedkamer op. Na de rust duurde het nog een tijdje voor de 2-0 viel. Aanvoerder Fabian Harperink nam deze belangrijke treffer zo rond een uur spelen voor zijn rekening. Manderveen kwam er vervolgens nauwelijks meer aan te pas. De net ingevallen Stijn Teders maakte de mooiste goal door een voorzet van Jorrit Weierink direct op de slof te nemen. Het geluid van het bollende net maakte deze goal nog fraaier. In de slotfase deed ook Jari Leussink een duit in het zakje door de score uit te bouwen na 5-0. Eén van zijn doelpunten was een van der Vaartje. Voorover vallend en met de hak scoren.

Bron: InenOmOotmarsum