KOSC 1 pakt opnieuw drie punten

Een goede competitiestart voor KOSC 1, want na twee wedstrijden is de Ootmarsumse club nog ongeslagen. De op voorhand lastige uitwedstrijd tegen Enter werd met 3-1 gewonnen. Misschien geflatteerd, maar de drie punten zijn binnen. Keeper Ralph Muller was de uitblinker, want hij stopte niet alleen een penalty, maar wist ook in cruciale momenten een doelpunt te voorkomen. Ook de keeper van Enter verdient lof, want hij wist met een paar hele goede reddingen een grotere nederlaag te voorkomen.
Enter begon heel agressief en dat leidde al in de tweede minuut tot de eerste grote kans voor de thuisploeg. Ralph Muller wist dat met een goede reflex te voorkomen. In de zevende minuut was het echter wel raak en kopte Rémon Oremus de 1-0 binnen voor SV Enter. KOSC wist nog voor rust de wedstrijd een andere wending te geven. Na een goede pass van Floran Olde Klieverink wordt Hessel Oude Hengel weggestuurd. Deze wordt neergehaald in de 16 en good old Fabian Harperink benut feilloos de penalty. Thomas Bruns scoorde in de 22e minuut na goed voorbereidend werk van Job Oude Roelink, die met een ‘steelpanbal’ de jonge doelpuntenmaker bediend. Nog geen vijf minuten later is het Thijs Hulskotte, die genadeloos de 3-1 binnenschiet. Daarna kwam het Ootmarsumse team echt onder druk, maar Ralph Muller is de stadsmuur van KOSC, die alle Enterse aanvallen wist te pareren. Het rustsignaal kwam voor de gasten als een bevrijding en ook direct na rust moest KOSC alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden.
In de tweede helft was het balbezit voor Enter, maar KOSC verdedigde gegroepeerd. De Ootmarsummers waren zeer effectief bij de omschakeling en dat leidde in de 52e minuut tot een kans voor Timo Bonke. Hij werd neergehaald in de beruchte 16, maar de scheids zag er geen strafschop in. Hessel Oude Hengel speelt zich bij een volgende aanval knap vrij, maar schiet voorlangs. Ook Diederik Nijhuis verzuimt in een 1 tegen 1 situatie te scoren. Floran Oude Klieverink neemt na een afgeslagen corner de bal op zijn slof. Zij  vuurpijl wordt echt heel knap gepareerd door de Enterse doelman. Diezelfde Floran mag van geluk spreken dat hij geen rood krijgt na een overtreding, die SV Enter een strafschop oplevert. Ralph Muller eiste een hoofdrol op en stopte op onnavolgbare wijze deze penalty.
Voor scheidsrechter Besselink was het een bijzondere wedstrijd, want hij kreeg een relatief harde bal in zijn gezicht en werd ook nog eens door Fabian Harperink, onbedoeld, onderuit gelopen. Dat leverde pijnlijke ribben op bij de scheids, die we veel beterschap wensen. Het doet niets af aan de tweede winst van KOSC, die de maximale score haat uit de eerste twee wedstrijden.
Zondag 8 oktober komt Lettele naar Ootmarsum en wacht KOSC de derde confrontatie van dit seizoen.

Bron: InenOmOotmarsum