KOSC 1 pakt tweede helft Delden in en is Herbstmeister

Het eerste elftal van KOSC won met 5-2 in en tegen Delden. Met deze overwinning kroonde het Ootmarsumse elftal zich tot ongeslagen Herbstmeister van de Vierde Klasse A met 8 overwinningen en twee gelijke spelen. Enige smet op de wedstrijd was de rode kaart van Fabian Harperink en de vijfde gele kaart voor Luuk Wilmink. Beide spelers zijn in principe geschorst voor de volgende wedstrijd tegen De Tubanters.
KOSC en Delden leverden een rommelige eerste helft af. Aan beide kanten werden de nodige fouten gemaakt, waaronder de nodige mislukte passes. De doelpunten waren de hoogtepunten, al kwamen deze uit fouten tot stand. Er gebeurde in ieder geval iets wat op een fatsoenlijke aanval leek. Delden opende de score vanuit een omschakelmoment. Keeper Ralph Muller twijfelde met uitkomen en was daardoor te laat. Spits Sven Lutke Willink profiteerde en zette zijn ploeg op voorsprong  in de 20e minuut. Luuk Wilmink liep vervolgens tegen zijn vijfde gele kaart op en weet dat hij de volgende wedstrijd geschorst is. In de 28e minuut kreeg Jari Leussink de bal en hij poeierde deze richting de goal. Er zat nog een stuit in en de bal verdween richting hoek van de goal. Het leek een houdbare bal, maar de Delden keeper leek zich te verkijken en de bal plofte achter hem tegen het net. Ondertussen had de scheidsrechter ook al drie gele kaarten gegeven aan Delden. Tot aan de rust werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en dus stond er een terechte 1-1 tussenstand op het bord.
Na rust verving Stijn Brunninkhuis Luuk Wilmink en de spits liet met een goede invalbeurt zien van grote waarde te zijn voor zijn elftal. Met het nodige kaatswerk of het doorkoppen zette hij zijn medespelers meermalen aan het werk. Zelf scoorde de spits niet, al was hij er met een volley op de lat heel dichtbij.

De eerste tien minuten van de tweede helft probeerde Delden de wedstrijd in handen te nemen. De thuisploeg had een overwicht, maar zette dat niet om in doelpunten. In de 60e minuut ontving Fabian Harperink de bal van Rens Oortman en van zo’n meter of 20 schoot hij op doel. De Deldense keeper ging opnieuw niet vrijuit en liet de bal door zijn handen glippen. KOSC koesterde deze voorsprong en begon steeds beter te voetballen. Diederik Nijhuis verving Coen Vennegoor en na een paar minuten na zijn invalbeurt scoorde hij de 1-3 voor KOSC. Delden kon het mentaal maar moeilijk verteren en ging steeds minder voetballen, terwijl het bij KOSC steeds beter ging lopen. In de 83e minuut tekende Jorrit Weierink de 1-4 aan, die na een goede actie van Diederik Nijhuis de bal panklaar op zijn schoen kreeg. De goed spelende Jari Leussink, die spielmacher Wouter Engbers prima verving, werd in de 85e minuut gewisseld voor een andere youngster en dat was Dirk Huusken. Die scoorde na een mooie aanval de 1-5. Jorrit Weierink zette voor, Stijn Brunninkhuis kopte terug en Dirk Huusken stond op de juiste plaats om deze goed lopende aanval af te ronden. Daarna volgde er in de slotminuten voor KOSC toch nog een hectische fase. Niet op het gebied van doelpunten, maar na een aanval van Delden wist Ralph Muller nog redding te brengen. Uit de rebound werd de bal op vijf meter van de goal hard teruggeschoten waar Fabian Harperink op de doellijn stond. Deze kreeg de bal tegen zijn hand. De scheidsrechter kon het nooit hebben gezien, maar op appelleren van de spelers van Delden floot hij toch en kreeg de KOSC aanvoerder een rode kaart en zijn elftal een penalty tegen.  Dubbel gestraft voor een niet bewuste overtreding. Alles wat KOSC lief was kwam in het geweer, maar de scheidsrechter bleef bij zijn besluit. Toch nog een smetje, maar desondanks een prima overwinning met als resultaat dat KOSC zich Herbstmeister mag noemen.  Er zijn officieel nog twee wedstrijden te gaan voor het Ootmarsumse elftal voordat de winterstop begint. Zondag 15 december thuis tegen De Tubanters en misschien op 22 december uit nog tegen SC Overdinkel.  De selectie wil het huidige succes in het nieuwe jaar verder uitbouwen tot het kampioenschap in de Vierde Klasse.

Bron: InenOmOotmarsum