KOSC 1 sluit 2019 af met winst en ruime koppositie 4A

Het eerste van KOSC won de laatste thuiswedstrijd van 2019 met 3-0 van De Tubanters. Daarmee sluit het Ootmarsumse elftal een prima eerste seizoenshelft af met de negende overwinning. Met verder nog twee gelijke spelen blijft KOSC ongeslagen en heeft men vier punten voorsprong op naaste concurrent Vasse met nog een uitwedstrijd tegen Sportclub Overdinkel te goed. De pot tegen De Tubanters betekende ook het debuut van Stijn Teders, die direct zijn stempel drukte op de wedstrijd.

KOSC kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorsten Fabian Harperink en Luuk Wilmink, terwijl Wouter Engbers nog steeds liesproblemen heeft. Coen Vennegoor vulde de positie in van de KOSC aanvoerder, terwijl Diederik Nijhuis een basisplaats kreeg toebedeeld. Rogier Busscher zakte daardoor een linie terug. De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken. Jorrit Weierink produceerde een aantal gevaarlijke voorzetten, maar zijn mede aanvallers kwamen vaak net te kort om de bal de goede richting op te krijgen. Na een schot van Weierink liet de Tubanters keeper de bal los, waarna Stijn Brunninkhuis de bal voor zijn voeten kreeg, maar de Enschedese goalie pareerde deze rebound knap. In het verloop van de eerste helft zakte KOSC terug, terwijl De Tubanters vanuit de omschakeling toch een aantal keren knap gevaarlijk werd. Keeper Ralph Muller greep een aantal keren goed in, waardoor de stand bij rust 0-0 bleef.

Na de thee was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende 1-0. Daarvoor had het wel de nodige kansen nodig en met name Stijn Brunninkhuis en Diederik Nijhuis hadden het geluk niet aan hun zijde. Ook Rogier Busscher kreeg een aantal (kop) kansen, maar het doelpunt bleef uit. Het geluk zat De Tubanters ook niet mee, want een doelpunt werd afgekeurd, omdat het vlagsignaal van Denis van der Schoor aangaf dat het buitenspel was. De Enschedese ploeg was het er niet mee eens, maar de scheids nam deze beslissing wel over en dus bleef het op dat moment 0-0.
In de 68e minuut brak spits Stijn Brunninkhuis dan toch de ban door met een bekeken schuiver de 1-0 aan te tekenen. Daarna vertolkte de ingevallen Stijn Teders een hoofdrol.

Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht en liet direct zien wat zijn mogelijkheden zijn. Stijn Teders nam de positie in van Diederik Nijhuis en met zijn snelheid en doorzettingsvermogen was hij van het begin af aan gevaarlijk. Het leidde tot de 2-0, want na het passeren van zijn directe tegenstander trok hij het strafschopgebied binnen en legde de bal panklaar voor Jorrit Weierink. Deze tekende de 2-0 aan. Het derde doelpunt van KOSC kwam op naam van de debutant, die een aanslag overleefde en rechtstreeks richting het doel snelde om vanaf 15 meter de bal snoeihard in het doel te schieten.
Drie belangrijke punten in the pocket en daarmee blijft KOSC stevig aan de leiding in de Vierde Klasse A. Komende zondag staat het inhaalduel tegen Sportclub Overdinkel op het programma. Mocht KOSC deze winnen, tenminste als de wedstrijd doorgaat, dan loopt het uit op Vasse en heeft na de winterstop een marge van 7 punten voorsprong.

Bron: InenOmOotmarsum