KOSC 1 strijdend ten onder in na-competitie

Ook in het komende seizoen blijft KOSC 1 na de 4-1 nederlaag tegen Gendringen Vierde Klasser. Die klap kwam hard aan in het Ootmarsumse kamp, want natuurlijk ging men voor de volle 100% voor promotie. In het duel tegen Gendringen waren er zeker in de eerste helft kansen om de beslissende tik uit te delen. Na rust waren de Achterhoekers te sterk en dat betekent dat KOSC ook volgend seizoen genoegen moet nemen met een plek in de Vierde Klasse en dat doet gewoon pijn.
KOSC speelde in de Achterhoek een goede eerste helft, maar wist het overwicht niet in grotere cijfers af te dwingen dan de 1-0 voorsprong bij rust. Mart Busscher verzuimde in de beginfase al een kopkans te verzilveren. Timo Bonke deed dat beter door een perfect genomen corner van Jorrit Weierink fraai in te koppen. Door ziekte moest Jari Leussink al vroeg worden vervangen en dat bleek, ondanks het inbrengen van Jasper Keupink, een behoorlijke aderlating.
Dat was duidelijk zichtbaar in de tweede helft. Gendringen pakte het initiatief. Mart Busscher kreeg nog een dot van een kans, maar daarna was het Gendringen dat alles op alles zette om ge gelijkmaker te forceren. De Achterhoekers beschikten over een echt goede spelverdeler en een sterke aanval. Dankzij keeper Ralph Muller werd de 1-1 nog verijdeld, maar Gendringen kwam toch op die gelijke stand. Na negentig minuten stond deze, mede door voortreffelijk keeperswerk van de KOSC-goalie,  op het scorebord en dus moest er worden verlengd. Het duurde niet lang of Gendringen kwam terecht op 2-1. KOSC gaf daarna veel ruimte weg om alsnog de gelijkmaker te forceren. De tegenstander profiteerde optimaal en wist nog tweemaal het net te vinden.
De scheidende trainer Rob Roelofs probeerde in de tweede helft met de nodige wissels het tij nog te keren, maar Gendringen bepaalde het initiatief in deze wedstrijd en was achteraf dan ook de terechte winnaar van dit nacompetitieduel. KOSC moet de wonden likken en volgend seizoen die plek in de Derde Klasse te bewerkstelligen. Het kan toch niet zijn dat de zwart-witten nog een seizoen in de Vierde Klasse moeten bivakkeren. Op voorhand is promotie geen zekerheid, want Vasse, Fleringen UD en De Lutte komen in de komende jaargang allemaal uit in de Vierde Klasse. Heel veel streekderby’s, maar dat is een pleister op de wonde. Volgend seizoen nieuwe kansen met Walter Weghorst als nieuwe trainer.

Bron: InenOmOotmarsum