KOSC 1 strijdt alsnog om promotie na behalen derde periodetitel

KOSC 1 won ook haar zevende wedstrijd op rij tegen BSC Unisson. Het werd een zwaar bevochten zege, maar door goed te blijven knokken wist het Ootmarsumse elftal de winst over de streep te trekken. Door de overwinning behield KOSC de vierde plek en dat is voldoende om een periode binnen te slepen. In een wisselvallig seizoen lukte het de staf en de selectie van het eerste team om in de laatste zeven wedstrijden de ene overwinning na de andere te behalen. En dus 21 punten, die KOSC van de twaalfde plek naar de vierde plek bracht. Een eindsprint, die alleen maar vertrouwen kan geven voor de komende wedstrijd tegen UDI , de nummer 13 uit de Derde Klasse A. Deze wedstrijd wordt op 12 juni gespeeld. De verliezer haakt af en de winnaar gaat voor de volgende kans om promotie of degradatie.

KOSC wist welk scenario in werking gesteld moest worden. Winnen in Boekelo en dus stond er een super gemotiveerd team in het veld. Unisson, ook nog een kleine kans op deze periode, gaf het zeker niet cadeau. De Ootmarsummers knokten voor een goed resultaat en dat leidde al in de 10e minuut tot een 1-0 voorsprong. Wouter Engbers slingerde de bal uit  een vrije trap voor de goal en Jari Leussink kopte deze perfecte vrije bal binnen. Vlak voor rust kwam Unisson op gelijke hoogte en dat was toch even een domper voor het elftal van Rob Roelofs. Na rust kon het alle kanten op, maar  Mats Brons zette zijn ploeg op 2-1. Een doelpunt, identiek aan de eerste. Opnieuw een vrije trap aan de rechterkant, die door Wouter Engbers werd ingebracht. Dit keer niet de neus van Mats, maar zijn voorhoofd zorgde er voor dat hij deze vrije trap strak binnen kopte. Daarna probeerde Unisson de gelijkmaker nog te forceren en dat leverde zelfs bij de scheidsrechter een blessure op.
Een Unisson speler raakte de leidsman in de rug, die daardoor een paar minuten gestrekt op de grond lag. Onder applaus van iedereen kon hij de wedstrijd tot een goed einde volbrengen. Dat gold ook voor KOSC, want de 2-1 stand bleef tot het laatste eindsignaal  gehandhaafd. Toch nog een positieve afsluiting van dit seizoen, want door op de vierde plek te eindigen heeft KOSC een periode afgedwongen. Zondag 12 juni  tegen UDI uit Enschede en bij winst treft KOSC Delden. Vasse kroonde zich na een zeer spannende wedstrijd tegen De Lutte tot kampioen in deze Vierde Klasse. Voor deze club een prachtig resultaat en hopelijk ontmoeten KOSC en Vasse elkaar volgend seizoen weer in de derde Klasse. Het is toch opvallend hoe goed de voetbalclubs in dit gedeelte van Twente zich manifesteren. TVC, De Tukkers en Reutum zijn prachtige voorbeelden, maar ook Vasse, DTC en Fleringen weten zich te profileren. Voor KOSC wacht ook nog een mooie apotheose met de Derde Klasse als het letterlijk en figuurlijke  doel.

Bron: InenOmOotmarsum