KOSC 1 te laat wakker

In Delden verloor KOSC drie kostbare punten tegen de gelijknamige ploeg. Na ruim 90 minuten stond er een 3-1 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. KOSC kwam al binnen drie minuten achter te staan, maar wist de stand door Diederik Nijhuis gelijk te trekken. Het verloor in de eerste helft echter Jorrit Weierink, die zich liet provoceren en zijn tegenstander sloeg en dus de rode kaart kreeg. Nog voor rust profiteerde Delden van de man meer situatie door een paar minuten voor het rustsignaal te scoren. In de tweede helft was het met name KOSC dat op de helft van de tegenstander te vinden was, kansen kreeg, maar verzuimde om te scoren. Delden loerde op de counter en werd daarmee vlak voor tijd ‘beloond’ toen de beslissende 3-1 werd binnen getikt. Door deze nederlaag zakte KOSC een plek op de ranglijst en staat nu derde achter koploper RSC en Borne, dat nog 2 wedstrijden te goed heeft.

KOSC was te laat wakker in de eerste helft. Binnen no time had Delden de gewenste voorsprong. Vanuit de achterhoede werd een splijtende pass gegeven, waarop slecht werd geanticipeerd door de KOSC verdedigers. Christian Vreriks kreeg een vrije doortocht en alleen voor de keeper schoot hij de bal knap binnen. Niet veel later was het opnieuw Delden dat de aanval zocht en dreigend in de buurt van Ralph Muller verscheen.
Het Ootmarsumse elftal begon toch wel verrassend met Wouter Engbers in de spits, maar de gelegenheidsmidvoor speelde opnieuw geen gelukkige wedstrijd. In de 10e minuut ontworstelde KOSC zich aan de druk en dat leidde tot de eerste corner. De afvallende bal werd een prooi voor Fabian Harperink, maar zijn schot vloog ver naast. Een vrije trap van Jorrit Weierink werd hard voorgeschoten, maar keerde even zo hard weer over de zijlijn. De fase, die volgde, was een rommelige met veel balverlies en foute passes over en weer.
Uit de eerste de beste goede aanval van KOSC was het raak. Aanvoerder Harperink zag de ruimte op rechts waar Timo Bonke de bal ontving na een prima pass. De rechtsback stoomde vrij langs de lijn om vervolgens de bal panklaar terug te leggen voor Diederik Nijhuis, die via de korte hoek raak schoot.

Na de 1-1- was het toch weer Delden dat meer en meer het initiatief nam. En zeker na de rode kaart van Jorrit Weierink werd de thuisploeg steeds dreigender. Timo Bonke wist nog net een gevaarlijke voorzet weg te koppen en een vrije trap en rebound werden ternauwernood geblokt door de KOSC verdediging. Niet veel later produceerde Delden opnieuw een gevaarlijke aanval, maar het schot ging net naast. Balverlies van Rogier Busscher op de eigen helft leidde tot het volgende gevaar, maar een interceptie van Stefan Bonke, die nog net zijn been tegen een anders splijtende pass kon krijgen, voorkwam erger. Het doelpunt van Delden kon haast niet uitblijven en vier minuten voor rust kwam het er ook. Opnieuw ging het over de rechterkant van Delden waar de KOSC verdediging de aanvallers teveel vrijheid gaf. Het leverde een fraaie voorzet op, waarna opnieuw Christian Vreriks de bal keurig langs Ralph Muller schoot.

Na de rust tapte KOSC uit een heel ander vaatje. Ondanks de man minder kende het Ootmarsumse elftal het meeste balbezit. De ploeg bleek wakker geschud in de kleedkamer en ging de strijd nu met meer overtuiging aan. Dat leidde al direct tot een drietal corners en een aantal schoten op of richting het doel. De pogingen belandden naast de goal of de Deldense doelman was alert en voorkwam erger. De thuisploeg loerde op de counter. Dat leek af en toe dreigend, maar het zorgde niet voor hele grote kansen. KOSC voerde de druk op met een onvermoeibare Luuk Wilmink. Trainer Peter de Vries paste drie wissels toe en met de verse krachten Rens Oortman, Stijn Brunninkhuis en Coen Vennegoor kwam er nog meer strijdlust en elan in de ploeg. KOSC knokte, maar zag die inzet niet beloond met een doelpunt. En als jezelf niet scoort……..Delden besliste de wedstrijd een paar minuten voor tijd met een goed uitgespeelde counter, waarbij Ralph Muller opnieuw kansloos werd gelaten. Een dure nederlaag, waardoor KOSC het niet meer in eigen hand heeft. Zondag 28 april is de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Hengelo. Daar moeten echt de drie punten worden gepakt, anders wordt de kans op een eventueel kampioenschap wel heel erg klein.

Bron: InenOmOotmarsum