KOSC 1 toch nog met een goed gevoel de winterstop in

Het eerste van KOSC kan toch nog met een goed gevoel de winterstop in. Het Ootmarsumse elftal boekte een ruime overwinning op Juventa uit Wierden door na een 2-1 achterstand met 5-2 te winnen. Invaller Rogier Busscher scoorde tweemaal, en de andere doelpunten kwamen op naam van Stijn Bruns, Fabian Harperink en Stijn Brunninkhuis. Het betekende de eerste overwinning voor KOSC in deze competitie. Vorig seizoen dateert de laatste winst in april tegen Schalkhaar, dus kwam deze driepunter als geroepen voor de manschappen van trainer/coach Peter de Vries.
KOSC begon sterk aan de wedstrijd en creëerde zich via een corner een goede kans, maar de kopbal verdween in de handen van de Juventa keeper. In de achtste minuut was het echter al raak toen Stijn Bruns uit een volgende corner knap raak kopte. Niet veel later had Fabian Harperink de 2-0 op zijn schoen. Stijn Brunninkhuis liet de bal slim lopen, maar de KOSC aanvoerder schoot tegen de Wierdense goalie op. Vervolgens was het Juventa dat meer en meer het initiatief nam en ook het meest gevaarlijk werd. Dat leidde tot twee gele kaarten bij KOSC. Stijn Bruns kreeg in de 29e minuut geel en ook Wouter Engbers ontving een gele prent. Juventa wist halverwege de eerste helft de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Matig ingrijpen van de KOSC verdediging leidde tot deze beide goals. Joris Lesscher werd op 18 meter van het doel niets in de weg gelegd om uit te halen en scoorde met een knappe schuiver. Ook bij de tweede goal, pakweg vijf minuten later, verdiende de Ootmarsumse verdediging niet de schoonheidsprijs. Drie KOSC spelers kwamen half in en dus bleef het balbezit in het voordeel van Juventa, waarna Martijn Telgenkamp de voorsprong voor het Wierdense elftal op het scorebord bracht. Naderhand kende KOSC alle geluk van de wereld dat het niet op een 3-1 achterstand kwam. De paal bracht redding en na een zondagsschot vanaf de middellijn wist keeper Ralph Muller er nog net een handje tegenaan te krijgen. Een zichtbaar ontevreden KOSC trainer liet zich vanaf de zijlijn niet onbetuigd en probeerde met tactische aanwijzingen zijn team compacter te laten spelen. In de rust zal hij ongetwijfeld de puntjes op de i hebben gezet, want het Ootmarsumse team nam direct het initiatief. Fabian Harperink speelde steeds meer in de voorste linie, terwijl de achterste lijn het veld klein hield. Juventa benutte de ruimte achter de KOSC defensie niet, terwijl de gasten uit de Siepelstad steeds vaker in het strafschopgebied van het Wierdense elftal te zien waren. Vijf minuten na de rust wist aanvoerder Fabian Harperink met een halve omhaal de Juventa keeper te verschalken en stond het 2-2. Daarna kon het alle kanten op. Ralph Muller bleek opnieuw belangrijk met een aantal goede reddingen en verder was het grensrechter Koen Rekers, die de hoon van de weinige Juventa supporters over zich heen kreeg door al of niet terecht voor buitenspel te vlaggen. Het zegt genoeg dat scheidsrechter Harmsen in nagenoeg alle gevallen het vlagsignaal overnam. Ook KOSC wilde het initiatief en de ploeg straalde na rust meer overtuiging uit. De 3-2 voor het Ootmarsumse team was een cadeautje van de niet bijster sterke Juventa verdediging. Een verdediger raakte de bal verkeerd en deze kwam in de 16 meter voor de voeten van Rogier Busscher, die Nick Hagedoorn was komen vervangen. De invaller treuzelde niet en schoot de voorsprong voor KOSC op het scorebord. Juventa probeerde de bakens te verzetten, maar slaagde daar niet in. Timo Bonke van KOSC viel met een blessure uit en werd vervangen door Oscar Hoogeslag. Deze kreeg nog wel geel, maar liet ook zien dat hij als verdediger zijn mannetje staat. Ralph Muller redde knap, nadat een Juventa speler alleen op hem af kwam. KOSC claimde aan de andere kant nog een strafschop vanwege vermeend hands. In de 75e minuut was het opnieuw Open Huis bij Juventa en daar profiteerde Stijn Brunninkhuis van en ook Rogier Busscher was in de 83e minuut trefzeker na opnieuw verdedigend geklungel aan Wierdense kant. De 5-2 stond op het bord en dat betekende voor KOSC, na een veel betere tweede helft, een belangrijke opsteker. De ploeg gaat met een goed gevoel de winterstop in en heeft de achterstand op de concurrentie weten te verkleinen. In de komende weken is het zaak om iedereen fit te krijgen, zodat met nieuwe energie lijfsbehoud veilig gesteld moet worden. Op 28 januari wacht KOSC een lastige uitwedstrijd tegen koploper Barbaros en op 4 februari komt Saasveldia naar Ootmarsum. Maar eerst herstellen, bijkomen en het goede gevoel meenemen naar 2018!!