KOSC 1 uitgeschakeld in de beker.

Het eerste elftal van KOSC heeft het niet gered om de volgende bekerronde te halen. Ondanks een vroege voorsprong verloor het eerste elftal met 3-1 van GVV Eilermark.
De Ootmarsummers begonnen sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut was het redelijk vrij baan na een snelle ingooi, maar het eerste schot op goal ging voorlangs. In de vijfde minuut kwam KOSC op voorsprong. Na een goede aanval kreeg Hessel Oude Hengel de bal en met een afstandsschot in de bovenhoek rondde hij het keurig af. Eilermark kreeg na een kwartier een mogelijkheid na een snelle uitbraak, maar speelde de overtalsituatie slecht uit. In de 18e minuut was het wel raak. Na slecht verdedigen komt Eilermark op gelijke hoogte. KOSC is het na de gelijkmaker even helemaal kwijt, maar komt toch terug in de wedstrijd. Het spel golft dan op en neer. Via opnieuw Hessel Oude Hengel komt KOSC dichtbij der 2-1. De jonge speler kapt zich goed vrij en via een Eilermark speler en de paal wordt het een corner. Deze levert echter niets op.
Net na rust kan keeper Ralph Muller een lastige voorzet tot corner verwerken. Het was een duidelijke voorbode dat Eilermark het heft in handen nam. Ondermaats verdedigen leverde de thuisploeg in de 72e minuut een voorsprong op en nog geen vijf minuten later werd deze uitgebouwd naar 3-1. In de tweede helft een onherkenbaar KOSC dat helemaal vergeet te voetballen. De ploeg hanteert veel te veel de lange bal en dat leidt iedere keer tot balverlies. Eilermark is dan ook de verdiende winnaar van deze confrontatie en bekert terecht verder.
Dit weekend is KOSC vrij om op 29 oktober weer voor de competitie in actie te komen. Tegenstander is Haarle en deze wedstrijd is om 14.00 uur op het sportcomplex ’n Tooslag.

Bron: InenOmOotmarsum