KOSC 1 vergooit vrijwel zeker titelkansen na matige tweede helft tegen Sportlust Vroomshoop

Na drie kwartier voetballen leek er voor het eerste van KOSC geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg stond met 1-0 voor tegen Sportlust Vroomshoop dat zeker in de eerste dertig minuten nauwelijks in het spel voorkwam. Hoe anders was de tweede helft. KOSC zakte door het ijs en liet Vroomshoop terug in de wedstrijd komen. Twee verdedigingsfouten zorgden er voor dat Sportlust zelfs de leiding nam. Het Ootmarsumse elftal probeerde nog wel om met het nodige opportunisme de gelijkmaker te produceren. Dat lukte, ondanks een aantal mogelijkheden, niet. “We hadden nog wel tot middernacht door kunnen voetballen en dan was er denk ik nog niet gescoord,” analyseert een teleurgestelde Fabian Harperink. “We begonnen best wel aardig. Veel balbezit en creëerden ook een aantal mogelijkheden. Enerzijds door standaardsituaties, maar ook een aantal keren na een goed opgezette aanval. Na ruim een half uur werden we na een goede aanval ‘bekroond’ met een strafschop. Rogier Busscher werd onderuit getrokken en ik mocht zelf, bij afwezigheid van de geschorste Jorrit Weierink, de trekker overhalen,” vertelt Fabian Harperink. Het betekende de 1-0 en met deze stand rustten beide teams.
Na de hervatting werd het een heel ander verhaal. Aan het einde van de eerste helft zette Sportlust al wat hoger druk en daarmee had KOSC wat meer moeite. Dat continueerde zich in de tweede helft. “We kwamen niet meer in de wedstrijd en het verschil tussen de eerste en de tweede helft was erg groot. Het karakteriseert ons seizoen. Het is er één van uitersten. We wisselen goede wedstrijden af met duidelijk mindere matches. We zijn slecht begonnen, kenden daarna een goede fase, maar laten het de laatste weken weer regelmatig afweten. Door deze nederlaag is Borne de grootste titelkandidaat en liggen Delden en RSC op de loer. Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd in de Boeskoolstad tegen Oldenzaal en we gaan voor winst om die hele kleine kans levend te houden. Mocht het niet lukken, dan richten we ons op de nacompetitie. Meerdere keren hebben we in de afgelopen jaren bewezen dat we dan goed kunnen presteren en daar houden we ons aan vast.”
Zondag 19 mei in Oldenzaal de laatste competitiewedstrijd in Oldenzaal, die om 14.00 uur begint. Op 26 mei, de laatste ronde, is KOSC vrij en dan wacht de nacompetitie en zal de Ootmarsumse club er alles aan doen om toch een plek in de Derde Klasse te veroveren.