KOSC 1 verliest degradatieduel tegen Oldenzaal

De druiven zijn zuur bij KOSC.  Door de 3-0 nederlaag tegen Oldenzaal is men nog wat vaster op de laatste plaats gedrukt. En de manier waarop heeft nagenoeg alles te maken met de laatste plek, want eenmaal in die hoek krijg je de meeste klappen.  Scheidsrechter J. Christian besloot om al in de eerste helft twee spelers van KOSC een gele kaart te geven voor tijdrekken. Naast Coen Vennegoor kreeg ook keeper Ralph Muller geel en die kleur prent ontving de KOSC goalie nog eens in de 80e minuut, nadat hij de bal buiten zijn 16 meter in de handen pakte. De doelman moest vertrekken en uit de toegekende vrije trap scoorde middenvelder Kevin Winkelhuis van Oldenzaal. Een cruciaal moment in de wedstrijd en dat leidde tot heftige discussies, waardoor ook de KOSC trainer Peter de Vries met rood van het veld moest. Oldenzaal maakte vervolgens nog 2x gebruik van de man meer situatie, waardoor er na 90 minuten een geflatteerde 3-0 eindstand op het scorebord stond.
In een zeer matige eerste helft waren de kansen aan beide kanten bijzonder sporadisch. Aanvoerder Fabian Harperink had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten na een blunder van de Oldenzaal doelman. Deze kreeg een terugspeelbal, maar speelde deze in de voeten van Harperink, die deze grote kans vervolgens naast schoof. Daarvoor was er nog niet al te veel gebeurd. Wouter Engbers gaf een goede pass op de diepgaande Fabian Harperink, maar tussen een verdediger en de keeper raakte hij de bal kwijt. Aan de andere kant was Oldenzaal even dreigend, maar die ploeg kon ook geen potten breken. Nadat Fabian Harperink de grootste kans miste kreeg KOSC nog wel een corner, terwijl Oldenzaal pas in de 23e minuut de eerste hoekschop mocht nemen. Er gebeurde bitter weinig voor beide doelen. Af en toe was er even een opleving, maar de beide keepers hielden hun doel schoon. Typerend voor de wedstrijd was misschien wel de corner, die Oldenzaal mocht nemen. Het werd een korte corner, maar de bal kwam niet eens in het veld………..Vlak voor rust wist Oscar Hoogeslag met een prima sliding een gevaarlijke aanval van Oldenzaal onschadelijk te maken.  Stijn Bruns kopte uit een KOSC corner nog ruim over en daarmee zijn de belangrijkste momenten in een notendop samen te vatten.
In de tweede helft viel er wel wat meer te beleven. Oldenzaal begon dit part met de eerste echt  goed lopende aanval van de wedstrijd, maar stuitte op Ralph Muller. Een hard werkende en regelmatig dreigende Rogier Busscher leverde een voorzet af waar zijn medespelers niet op anticipeerden. Een mooie actie van een Oldenzaal speler leverde een schot naast de goal op.
Daarna kwam er een fase, waarin beide teams veel balverlies leden. Stijn Brunninkhuis gaf nog een goed voorbeeld door als spits achterin mee te verdedigen. Maar verder was er weinig beleving en konden de ervaren KOSC spelers de kar niet trekken. Oldenzaal wist steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Toch kreeg ook het Ootmarsumse elftal kansjes.
Een voorzet bij de tweede paal van Jorrit Weierink had ook zomaar in de goal gegleden kunnen worden. Aan de andere kant trof Oldenzaal na opnieuw een vlot lopende aanval de paal. Diederik Nijhuis verving Rogier Busscher en de jonge KOSC aanvaller was een aantal keren dreigend en vond na een knappe actie, waar hij voor zijn tegenstander wist te komen, vanuit een moeilijke hoek de Oldenzaal keeper op zijn weg. Het leverde een corner op, die door Stijn Brunninkhuis ruim naast werd geknikt. En dan komt er die diepe bal van Oldenzaal.
Ralph Muller komt uit en pakte de bal buiten zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter floot na appelleren van de tegenstander, maar na afloop werd deze beslissing door een aantal mensen van KOSC ook terecht genoemd. Het zijn van die cruciale momenten, die winst en verlies bepalen en gelet op het belang van deze clash is het ook logisch dat er emotioneel wordt gereageerd. De KOSC goalie moest het veld verlaten na deze tweede gele kaart en werd vervangen door de lang geblesseerde Joost Peters, die dit seizoen nog nauwelijks speelminuten heeft gemaakt. En dan staat de KOSC muur ook niet goed en zonder een bal aangeraakt te hebben werd Joost Peters door een prima vrije trap van Kevin Winkelhuis gepasseerd. Stefan Bonke was de veldspeler, die plek moest maken voor zijn keeper en Oldenzaal speelde vervolgens de man meer situatie knap uit. Dylan Rickhoff was na een afgemeten pass net iets eerder bij de bal dan de ingevallen KOSC goalie en Rob te Nijenhuis maakte aan alle onzekerheid een einde. Met lege handen en dubbelrood verliet KOSC teleurgesteld het terrein van Oldenzaal. Opnieuw verloor het van een rechtstreekse concurrent en dat doet nog het meeste zeer. Toch is de situatie in de Derde Klasse nog steeds niet kansloos voor het Ootmarsumse elftal, maar dan moet het, net als tegen Reutum, uitstralen dat men iedere wedstrijd wil winnen.  Op Paaszaterdag wacht de volgende zespunter en die is tegen SC Enschede. De wedstrijd op ’n Tooslag begint om 14.00 uur.

Bron: In en Om Ootmarsum