KOSC 1 verliest kostbare punten

Het eerste elftal van KOSC kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Zenderen Vooruit. Na de wedstrijden van vandaag in de Vierde Klasse A bleken het kostbare verliespunten te zijn. De concurrentie en dan met name RSC en Borne wonnen nipt hun wedstrijden. Het gevolg is dat de club uit Rossum de koppositie heeft overgenomen en dat Borne nadrukkelijk op de loer ligt met nog twee achterstallige wedstrijden.

In een koud decor met in de tweede helft nog een heuse (natte) sneeuwbui speelde Zenderen om niet te verliezen en KOSC om te winnen.
KOSC begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling alleen kreeg Rens Oortman de voorkeur boven Diederik Nijhuis. Ook Rogier Busscher kon door een stage niet van de partij zijn. Luuk Wilmink stond daardoor weer in de basis. Beide partijen begonnen wat voorzichtig. Zenderen zette druk waar dat kon, terwijl KOSC in de omschakeling een aantal keren dreigend was, maar veel verder dan een mislukt schot van Rens Oortman kwam de thuisploeg niet. De grootste kans in de eerste helft was voor Zenderen Vooruit, nadat keeper Ralph Muller in de fout ging. De binnenkant van de paal zorgde voor redding. De eerste helft kenmerkte zich verder door matig voetbal, veel balverlies, waardoor het spel slordig was.

In de tweede helft nam KOSC steeds duidelijker het initiatief. Jorrit Weierink kwam een aantal keren goed voorbij zijn man, maar zijn voorzetten belandden niet bij zijn medespelers. Aanvoerder Fabian Harperink was in vergelijking met de tweede helft ook steeds meer voorin te vinden. Het lukte echter niet om echt gevaarlijk te worden. Trainer de Vries, die door de scheidsrechter ‘achter het hek werd gestuurd’ wegens aanmerkingen op de leiding, wisselde onder meer Rens Oortman en Wouter Engbers voor Diederik Nijhuis en Coen Vennegoor. Zenderen werd steeds meer naar achteren gedrongen. Het leverde corners, voorzetten en vrije trappen op, maar de bal wilde er niet in, mede door goed verdedigingswerk van de gasten. ZV kwam zelfs met 10 man te staan na de tweede gele kaart voor Freek Vlaskamp. KOSC zetten nog meer druk en dat leidde toch tot de grootste kans voor Stijn Bruns. Hij kopte de bal, vlak voor tijd, via de keeper op de onderkant van de lat. Veel verder kwam KOSC niet meer in het resterende deel van de wedstrijd. Zenderen wist ook nauwelijks tot geen gevaar te stichten en kreeg waarvoor het was gekomen: een gelijkspel en één competitiepunt. Voor KOSC betekende deze eindstand het derde gelijke spel op rij. De concurrentie profiteerde dit weekend optimaal, want RSC en Borne wonnen. Met nog vier wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op in deze spannende competitie. Er wachten KOSC nu twee uitwedstrijden. Op Tweede Paasdag reist men af naar Delden en op zondag 28 april is Hengelo de tegenstander.