KOSC 1 verliest op een mistroostige middag van Victoria ‘28

Zonder de geblesseerde Jorrit Weierink en de van een blessure herstellende Wouter Engbers startte KOSC met een relatief  jonge ploeg in Enschede de wedstrijd tegen Victoria’28. Alleen de dertigers Coen Vennegoor en Fabian Harperink zorgen er voor dat de gemiddelde leeftijd omhoog wordt getrokken. Maar ook deze routiniers konden niet voorkomen dat KOSC een nederlaag leed. In alle opzichten werd het een mistroostige middag voor het Ootmarsumse elftal. Het veldoverwicht was er, maar het regende geen kansen. Het zegt veel dat het doelpunt van KOSC gescoord werd door een Victoria speler.
In de 6e minuut was het al 1-0 voor de thuisploeg. KOSC wist de draad op te pakken, kreeg de kans om veel balbezit te hebben, en dat leidde in de 35e minuut tot dat eigen doelpunt van Victoria ’28.
Met deze 1-1 stand gingen beide teams rusten. Ook na de thee bleef het nat en regende het gestaag door. In dit decor werd het nooit een hoogstaande wedstrijd. Na 63 minuten verving Wouter Engbers de jonge Thomas Brons. Jongeling Yvar Rouwers kwam nog voor Diederik Nijhuis in het veld, die al in de eerste helft, tegen zijn natuur in, een gele kaart opliep. In de tweede helft bleek een onmachtig KOSC niet in staat om op voorsprong te komen. Victoria deelde in de 84e minuut de genadeklap uit. Maurice Nuis scoorde beheerst, waardoor het Enschedese team weer eens een overwinning wist te behalen in deze Vierde Klasse A. Het grootste gedeelte van het programma ging deze zondag door de overvloedige regen niet door. Alleen EMOS-Almelo ging door en dat werd 3-1 voor de Enschedeeërs.
Volgende week speelt KOSC thuis tegen laagvlieger De Tubanters. Drie competitiepunten zijn dan meer dan welkom.

Bron: InenOmOotmarsum