KOSC 1 verslaat Vogido in een wedstrijd met twee gezichten

In de eerste finale van de nacompetitie versloeg KOSC 1 het Enschedese Vogido met 2-1. Het was echt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft lag het initiatief duidelijk bij Vogido, maar in de tweede helft was KOSC met afstand de bovenliggende partij. Na de eerste 45 minuten leidde Vogido met 1-0, na ruim negentig minuten met heel veel blessuretijd trok KOSC met 2-1 aan het langste eind.
Vanaf het eerste fluitsignaal is Vogido de ploeg, die het spel dicteert. KOSC kan niets anders dan tegenhouden. Met kunst – en vliegwerk weten de Ootmarsummers de nul te houden, maar na een paar goede combinaties weet Vogido toch het net te vinden. KOSC mag de handen dichtknijpen dat de 2-0 niet valt, want de gasten komen er in deze eerste helft niet aan te pas. Het blijft bij deze magere 1-0 en dus blijft KOSC er in geloven.
Trainer Rob Roelofs past in de rust twee wissels toe. Luuk Wilmink, die een mindere wedstrijd speelde, werd vervangen door Jasper Keupink. Mats Brons vervangt Diederik Nijhuis. Een logische wissel, want Diederik krijgt van zijn tegenstander weinig ruimte en kan dus niet profiteren van zijn snelheid. De wissels pakken heel goed uit en ook de tactiek om hoog druk te zetten leverde een veel sterker KOSC op. Dat leverde al direct een duidelijk overwicht op met als gevolg dat de zwart-witten in de 53e minuut op gelijke hoogte kwamen. Een prima lange bal van Stefan Bonke bereikte de opgekomen Timo Bonke. Deze nam de bal fraai mee en schiet nog fraaier de bal met links binnen. KOSC bleef de bovenliggende partij en de terechte beloning kwam in de 85e minuut toen Jari Leussink de bal na een knappe voorzet van Mats Brons kon binnenkoppen.
In de laatste minuten probeerde Vogido de degradatie nog te ontlopen door alles op de aanval te gooien. Ze kregen nog twee grote kansen. De eerste werd door keeper Ralph Muller onschadelijk gemaakt en hun tweede grote kans werd door Job Oude Roelink van de doellijn gehaald.
Gelet op de tweede helft behaalde KOSC een verdiende, maar benauwde overwinning. Het geeft een goed gevoel en vol vertrouwen op weg naar de tweede finale, die op zondag 11 juni in en tegen Gendringen wordt gespeeld.