KOSC 1 verspeelt punten aan Juventa

Het eerste elftal van KOSC kwam de in de eerste thuiswedstrijd van 2020 niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Wierdense Juventa. Na ruim twintig minuten nam Jorrit Weierink een corner, die echter totaal verkeerd beoordeeld werd door de Juventa goalie, die de bal in het eigen doel sloeg. Voor en na die tijd was KOSC de betere op het veld, maar de ploeg verzuimde om de score verder uit te bouwen. Het tempo was te laag, waardoor het verdedigend ingestelde Juventa niet veel moeite had om de KOSC aanval te pareren.

Juventa beet zich vervolgens steeds meer vast in de wedstrijd en in de tweede helft was er meer sprake van een gelijk opgaande strijd. Aan beide kanten waren er dreigende momenten, maar echt grote kansen deden zich niet voor. Zeker bij Juventa ontbrak het aan de eindpass, zodat KOSC relatief eenvoudig uit de problemen bleef. Zelf creëerde de thuisploeg de nodige corners,  maar deze bleven zonder succes.
Na de pauze bleef de geblesseerde Jorrit Weierink achter in de kleedkamer. Ook Stijn Brunninkhuis werd gewisseld voor Coen Vennegoor, terwijl Dirk Huusken een kleine tien minuten voor tijd Mats Brons verving. Het veranderde niet veel aan het spelbeeld. In het miezerige decor werd het KOSC publiek niet warm van de prestatie van de thuisploeg
In de 82e minuut kwam er na een goede aanval dan toch de gelijkmaker van Juventa. Sven Blankestijn zag zijn schot van richting veranderen, waardoor keeper Ralph Muller volstrekt kansloos bleef. Verdere schade liep KOSC niet op en met dit gelijkspel bleef de ploeg van trainer/coach Peter de Vries ongeslagen. Volgende week wacht Fleringen uit.

Bron: InenOmOotmarsum