KOSC 1 weet opnieuw niet te winnen van een naaste concurrent

Het eerste elftal van KOSC weet opnieuw niet te winnen van een naaste concurrent in de strijd om de onderste plaatsen. Dit keer was Eilermark de ploeg, die de Ootmarsummers met 2-0 op een nederlaag trakteerden.
In Glanerbrug was het KOSC dat de eerste 15 minuten domineerde. “We begonnen goed en kenden een overwicht,” trapt Fabian Harperink zijn nabeschouwing af. “We waren beter en het leidde tot een grote kans voor Jorrit Weierink, die alleen voor de keeper de bal over de doelman wilde wippen. Dat mislukte en daarna werd het aan onze kant alleen maar minder,” sipte de KOSC aanvoerder.  Niet dat Eilermark ineens de sterren van de hemel speelde, want het was een typische degradatiewedstrijd met matig voetbal en veel fouten over en weer. De thuisploeg kwam in de 33e minuut op voorsprong. Een lange bal van achteruit zorgde er voor dat Kenneth Cooper de bal voor zijn favoriete been kreeg en in de lange hoek keeper Joost Peters kansloos liet. De 1-0 voor Eilermark werd ook de ruststand in Glanerbrug.
In de pauze maakte het team met de trainersstaf de afspraak om er feller in te gaan en dus met meer beleving te spelen, maar al na twee minuten in de tweede helft stond het 2-0 voor Eilermark. Het doelpunt ontstond na een klutssituatie. Wouter Engbers wilde de bal wegtrappen, maar raakte het leder verkeerd, waardoor Hassan Mohammed de bal voor zijn voeten kreeg en Peters opnieuw kansloos was op de harde schuiver.
“Daarna probeerden we het nog wel, maar ik moet eerlijk zeggen dat we weinig tot niets creëerden. Het was allemaal na dat eerste kwartier  veel te gezapig en teveel spelers haalden vandaag hun niveau niet. Haal je het spelpeil  dat we tegen SC Enschede op de mat wisten te leggen, dan kun je een tegenstander als Eilermark pijn doen. Als jezelf ondermaats speelt, dan heb je geen kans. Zelfs niet tegen een matige ploeg als Eilermark. Het stelde me ook teleur dat we zo weinig brachten. Niemand durfde de trekker over te halen. Ik weet er ook geen verklaring voor, maar op de één of andere reden tonen we te veel ontzag in het veld. We moeten echter verder, want  iedere wedstrijd is voor ons een heuse finale. En misschien weten we zondag wel tegen titelkandidaat Barbaros te stunten.  Het is een wedstrijd, die met de stand 0-0 begint en na 90 minuten weten we meer. Natuurlijk wordt het een lastige pot, maar dat geldt voor alle wedstrijden, die we nog moeten spelen. We gooien echter de handdoek niet in de ring, want dat kunnen we niet maken ten opzichte van onze trouwe achterban,” besluit Fabian Harperink.
Zondag 15 april wacht dus titelkandidaat Barbaros en de huidige nummer twee van de ranglijst. De wedstrijd in Ootmarsum begint op het vertrouwde tijdstip van 14.00 uur.

Bron: In en om Ootmarsum