KOSC 1 wint met 2-0 van degradant Zenderen Vooruit

Met een 2-0 overwinning boekte KOSC 1 opnieuw winst in de Vierde Klasse en blijft met deze overwinning uitzicht houden op de derde periode. Daarvoor is men wel afhankelijk van andere teams en hoe de strijd zich ontwikkelt tussen Vasse en La Première, de beide clubs die in een felle strijd zijn gewikkeld om de titel. De wedstrijd tussen Fleringen en Vasse werd stil gelegd en later afgelast na een botsing tussen de keeper van Vasse en een speler van Fleringen. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht.  Het betekent dat dit duel nog voor Tweede Pinksterdag uitgespeeld moet worden. Andere teams zijn ook afhankelijk van het resultaat van deze streekderby en hoe de vlag er bij staat bij het ingaan van de laatste speelronde op Tweede Pinksterdag.
De wedstrijd tussen KOSC en Zenderen Vooruit kende gelukkig niet een dergelijk triest ongeval als in Fleringen. Tegenstander Zenderen, vorige week officieel gedegradeerd, maakte het KOSC nog knap moeilijk. Pas in de 40e minuut brak de thuisploeg de ban. Diederik Nijhuis verzorgde een prima voorzet, die Mats Brons ‘met zijn neus’ omzette in het eerste doelpunt. Dat het niet makkelijk ging bleek wel in de tweede helft toen Mats Brons, Thijs Hulskotte en Wouter Engbers tegen een gele kaart aanliepen. In de laatste minuut was het Harm Bossink, terug van weggeweest, die op zijn vertrouwde wijze de 2-0 op het scorebord bracht. Met de kont tegen de tegenstander aan, kort draaiend, schoot hij de bal langs de vertwijfelden handen van de keeper van Zenderen Vooruit. Daarmee waren de drie punten binnen en wacht KOSC op Tweede Pinksterdag de uitwedstrijd tegen BSC Unisson. En tevens zal het dan ook moeten wachten op de andere uitslagen om te kijken of de nacompetitie wel of niet gehaald is.