KOSC 15-1 ongeslagen kampioen

Met nog twee wedstrijden te gaan kon KOSC JO 15-1 zich in de laatste thuiswedstrijd kronen tot kampioen. Het team stuitte op PH JO 15-1 dat de tiende plek bezette. Komende zaterdag wacht echter nog de uitwedstrijd tegen Borne en dat team was nog één van de weinige overgebleven kanshebbers voor de titel. Bij winst op het Almelose PH kon de kampioensvlag uit.
De trainers Hans Roetenberg en Jarno Brugging en de leiders Bart van Koersveld en Guus van Wanrooij hadden vooraf aangegeven dat deze kampioenswedstrijd als ‘normaal’ gespeeld moest worden. Na de eerste helft stond er een 1-1 op het scorebord en was duidelijk te zien dat er de spanning op stond. Die spanning ebde weg in de tweede helft, want met een paar prachtige aanvallen en mooie goals wist KOSC JO 15-1 de wedstrijd met 5-1 naar zich toe te trekken. Een terechte overwinning en een terecht titel voor dit jeugdteam van KOSC dat toch gerenommeerde clubs als MVV,  Avanti, Deto en TVC ’28 achter zich laat. Met 49 doelpunten voor heeft KOSC de meeste treffers gescoord en door de 15 tegendoelpunten heeft het ook nog eens de beste verdediging.
Met veel enthousiaste ouders aan de kant werd het zeker in de tweede helft een echte kampioenswedstrijd en die titel werd na afloop groots gevierd. Er stond na afloop een huifkar (Trekkerrit Twente) voor het team klaar, waarmee de kampioenen de stad introkken. ‘Toevallig’ kwam het team uit bij café Max in Agelo en daar kregen ze een lekker ijsje. Bij Heintje werd de kampioensmaag gevuld met patat en heerlijke snacks. Sponsor Morskieft zorgde voor de shirts en de sponsoring en verder kijken de voetballers van KOSC JO 15-1 en hun begeleiders terug op een prachtige, superdag, waarvoor ze iedereen willen bedanken.

Bron: InenOmOotmarsum