KOSC blijft ongeslagen door met 2-0 van Oldenzaal te winnen

Na vier wedstrijden heeft KOSC 12 punten en voert daarmee de ranglijst aan in de Vierde Klasse A. Oldenzaal werd in de Boeskoolstad met 2-0 verslagen door doelpunten van Rens Oortman en Fabian Harperink.   Het elftal van trainer/coach Peter de Vries speelde absoluut geen oogstrelend voetbal, maar dat gold in nog sterkere mate voor de tegenstander. De toeschouwers zagen een matige wedstrijd met veel balverlies, slordige passes en de nodige gemiste kansen. Positief was in ieder geval het debuut in de basis van de nog jonge Dirk Huusken, die terug kan kijken op een goede wedstrijd.
KOSC startte nog goed en binnen zeven minuten stond het al 1-0. Rogier Busscher probeerde een aanval af te ronden, maar de bal verdween in het niemandsland waar Rens Oortman, wel of niet buitenspel, nog stond te wachten en dus de kans kreeg om de openingstreffer binnen te schieten. Daarna was het wachten op nieuwe mogelijkheden. Stijn Bruns kreeg na zijn eerste overtreding al direct geel en niet veel later ruimde hij ziek en misselijk het veld. Hugo Kotterman was zijn vervanger.  KOSC kreeg in het vervolg de beste kansen. Na een goede actie van Rogier Busscher wist Oldenzaal met kunst – en vliegwerk de schade te beperken. Uit de daaropvolgende corner kopte Timo Bonke op de bovenkant van de lat. De Ootmarsummers bleven aandringen en creëerden halve en hele kansen. Aan de andere kant was hun spits een aantal keren gevaarlijk. Keeper Ralph Muller redde een aantal keren knap en afdoende in de korte hoek. Het einde van de eerste helft kan de boeken in als ‘Gauw vergeten’, want beide teams speelden slordig en matig.  KOSC liet Oldenzaal in leven en dus waren de Ootmarsumse supporters er nog niet gerust op na deze eerste helft.
In de tweede helft werd het allemaal niet veel beter. Luuk Wilmink maakte als laatste man een overtreding, de scheidsrechter floot wel, maar vond het blijkbaar niet zwaar genoeg voor een kaart. Even later was er een zware overtreding van een Oldenzaalse speler en dat leverde wel een gele prent op. De thuisploeg was een fase wel dreigend door opnieuw slordig balverlies aan de kant van KOSC, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan. Dat gold ook voor de KOSC aanvallers. Rogier Busscher kreeg alleen voor de keeper een grote kans, maar pielde de bal in handen van de keeper. Een goede aanval via Hugo Kotterman leidde tot de 2-0.

De linkerverdediger zette voor, waarna Rens Oortman de bal teruglegde voor de voeten van de doorgelopen Fabian Harperink, die de bal in het lege doel schoot. Rens Oortman en Stijn Brunninkhuis kregen nog grote kansen, maar troffen het doel niet. Ralph Muller voorkwam met een knappe redding en met hulp van de paal dat Oldenzaal de aansluitingstreffer kon scoren. Daarna was het eigenlijk gebeurd, want slechts een opstootje tussen Rogier Busscher en Maik Teders leverden beiden nog een gele prent op. Luuk Wilmink kopte in de slotfase een hoge diepe bal achteloos achterover op zijn keeper en deze vorm van vertrouwen gaf wel het signaal af dat KOSC de wedstrijd verder onder controle had en niet meer in de problemen kwam. De vierde overwinning op rij is goed voor het vertrouwen en geeft ook aan dat dit eerste van KOSC, ondanks een matige wedstrijd, toch in staat is om een wedstrijd over de streep te trekken. Volgende week komt Fleringen naar Ootmarsum. Deze debutant doet het verrassend goed, dus van onderschatting mag geen sprake zijn. Zondag 20 oktober 14.00 uur sportpark ’n Tooslag: KOSC-Fleringen.

Bron: InenOmOotmarsum