KOSC deelt de punten met UD Weerselo

In Weerselo deelden UD en KOSC broederlijk de punten. Het werd uiteindelijk 2-2, waarbij Jorrit Weierink de beide treffers voor het Ootmarsumse elftal voor zijn rekening nam. In deze derby kende KOSC het meeste balbezit, maar wist de kansen niet te verzilveren. UD liet zich vaak terugzakken en gokte op de counter. Dat lukte tot twee keer toe met succes. En daarmee kwam de Weerselose ploeg op een 1 – 0 en 2 -1 voorsprong. Jorrit Weierink wist beide keren de achterstand ongedaan te maken. De eerste keer na prima voorbereidend werk van Diederik Nijhuis en de tweede maal met een schitterend genomen vrije trap in de laatste minuten van de wedstrijd.

KOSC begon voortvarend en dat resulteerde in de eerste minuten al tot een geblokt schot van Fabian Harperink en twee corners. De Ootmarsummers kenden veel meer balbezit en waren dan ook veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. Een volgend schot, dit keer van Jorrit Weierink, vond een UD verdediger op zijn pad. Het gevaar dat UD creëerde zat vooral in de omschakeling. Een foute pass van Jorrit Weierink werd direct afgestraft met een dieptepaas, maar keeper Ralph Muller was attent zijn doel uit. Niet veel later kwam er een diepe bal op links in de KOSC verdediging. De reactie kwam te laat, de bal werd voorgegeven en ook daar stonden twee KOSC verdedigers aan de grond genageld, waardoor UD spits Hans Imming kon binnen knikken. De Ootmarsummers reageerden direct met een vlammend schot dat echter over de lat scheerde. De volgende poging van KOSC werd opnieuw geblokt en de frustratie nam zichtbaar toe. De opbouw achterin verliep bij KOSC wel goed, maar zodra Wouter Engbers wat diepgang in het spel wilde brengen kwam de bal niet aan. Toch kwamen er (halve) kansen, maar de UD keeper liet zien een solide sluitpost te zijn en wist zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant zorgde Ralph Muller met een knappe redding dat het bij deze 1-0 bleef, waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten.

Na de pauze was het in het eerste kwartier nagenoeg éénrichtingsverkeer. KOSC zette veel meer druk naar voren en bracht daarmee UD aan het wankelen. De eerste gele kaart was dan ook voor een UD speler, want het Weerselose team had steeds meer overtredingen nodig. Een goede combinatie tussen Hugo Kotterman en Diederik Nijhuis gaf Jorrit Weierink de mogelijkheid om in te schieten, maar hij kon de bal net niet vol raken. De volgende voorzet van Diederik Nijhuis werd knullig door UD verdedigt, waardoor de bal voor de voeten kwam van Weierink, die dit keer het net wel wist te vinden. Vervolgens was het stuivertje wisselen tussen beide teams. Kansen over en weer, die niet werden benut. UD kreeg in de 83e minuut een vrije trap na een lichte overtreding. De bal werd ingebracht vanaf links en opnieuw greep de KOSC verdediging niet rigoureus in, waardoor het ondanks het veldoverwicht van KOSC dus tegen de verhouding, 2-1 stond. In de slotfase kregen de Ootmarsummers nog een vrije schop op pakweg 20 meter van het doel. Specialist Jorrit Weierink zette zich achter de bal en krulde het leder over de muur in de verre rechterhoek. Toch nog een punt voor KOSC dat echter met dit resultaat weinig opschiet. Na vijf wedstrijden vijf competitiepunten is natuurlijk te weinig. Dat heeft ook alles te maken met vertrouwen en de druk om goede resultaten neer te zetten. Volgende week is Vasse de tegenstander. Deze ploeg verloor kansloos met 4-0 van Vroomshoop, maar zal tegen KOSC ongetwijfeld de mouwen opstropen in deze volgende derby.

Bron: InenOmOotmarsum