KOSC doorbreekt negatieve spiraal met klinkende winst

Het eerste elftal van KOSC heeft de voeten laten spreken en deed dat op het veld in Overdinkel. Met veel beleving werd tegenstander SC Overdinkel overklast en stond er na afloop een klinkende 5-1 op het scorebord. Het was ook een mooie bekroning voor aanvoerder Fabian Harperink. Voor het eerst dit seizoen in de basis, na lang blessureleed, speelde hij ook nog eens zijn 400e wedstrijd in de hoofdmacht van KOSC. Ongetwijfeld zal daar in de eerstvolgende thuiswedstrijd aandacht aan besteed worden.
Het Ootmarsumse team kon weer eens volledig beschikken over de routiniers Fabian Harperink, Wouter Engbers en de steeds fitter wordende Jorrit Weierink.
Laatstgenoemde heeft al de nodige speelminuten kunnen maken, maar speelde de laatste twee wedstrijden ook de volle 90 minuten. De terugkeer van deze ervaren spelers was ook te merken aan het spel. Er zat veel meer beleving in de ploeg, die de nare smaak van drie nederlagen op rij van zich af wilde spelen. Dat lukte prima. Na ruim 10 minuten had KOSC al een voorsprong genomen door doelpunten van Jorrit Weierink en Stijn Teders. SC Overdinkel kwam nog terug tot 2-1, maar vlak voor rust scoorde Tom Steggink zijn eerste doelpunt voor de zwart-witten. Nadat Mats Brons op prima wijze de 4-1 aantekende was de wedstrijd gespeeld. Diederik Nijhuis kwam Stijn Teders vervangen, terwijl Rens Oortman in de 80e minuut Fabian Harperink verving.
De jonge Thomas Brons nam de plek in van Tom Steggink. In de 83e minuut was het Diederik Nijhuis, die de 5-1 binnenschoot en daarmee deze klinkende  overwinning nog meer glans gaf en zeker ook voor jubilaris Fabian Harperink, die het ongekende aantal van 400 wedstrijden speelde in het eerste van KOSC.
In het kermisweekend speelt KOSC thuis tegen EMOS.

Bron: InenOmOotmarsum