KOSC en Borne spelen gelijk en schieten daar niets mee op

Het duel tussen KOSC en Borne eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijke stand. Met dit resultaat schieten beide clubs weinig op. De gasten zullen het meest blij zijn met dit resultaat, want na de 9-1 oorwassing tegen UD Weerselo is dit een punt om te koesteren. KOSC verspeelt echter kostbare punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen wachten de Ootmarsummers nog een zwaar programma met onder meer wedstrijden tegen UD Weerselo en Luctor. Deze clubs voeren de ranglijst aan en zijn in een heuse titelstrijd verwikkeld. Verder speelt KOSC nog tegen Saasveldia en dit team knokt om Vierde Klasser te blijven. Daarnaast wacht nog een uitwedstrijd tegen de Eerste Periodekampioen SDOL, maar vervolgens afgezakt is naar de onderste regionen en als laatste match de derby thuis tegen Vasse. Dat zijn niet de makkelijkste wedstrijden, maar misschien lukt het KOSC om juist tegen deze tegenstanders boven zichzelf uit te stijgen.
KOSC begon sterk in de wedstrijd tegen Borne. Dat leverde in de tweede minuut al een levensgrote kans op voor Jorrit Weierink. Na een afgemeten voorzet van Thomas Brons raakt de routinier de bal volkomen verkeerd. De thuisploeg heeft duidelijk het meeste balbezit. Dat leverde in de zeventiende minuut een terecht voorsprong op. Uit een corner van Jorrit Weierink schiet Thijs Hulskotte de bal binnen. Borne antwoordde direct, want na een uitval kopt KOSC verdediger Timo Bonke op de eigen paal en komt de thuisploeg goed weg.  Door een hamstring blessure moet Thomas Brons al vrij snel het veld verlaten en wordt hij vervangen door Diederik Nijhuis.
Na een onderschepte aanval krijgt Jorrit Weierink een schietkans, maar hij raakt een verdediger van Borne. Na een klein half uur weten de gasten gelijk te maken. De verdediging van KOSC zag er op dat moment niet goed uit. De thuisploeg heeft even nodig om deze klap te boven te komen. Een kleine tien minuten voor rust krijgt KOSC weer een kans als Jasper Keupink na een voorzet van Diederik Nijhuis op de paal kopt. Vlak voor rust weet ook aanvoerder Fabian Harperink de goal niet te vinden en schiet uit een vrije bal net naast. Het zit KOSC ook nu niet mee.
Na rust wordt Jari Leussink gewisseld voor Floran Olde Klieverink. KOSC krijgt de eerste kans, maar de kopbal van Timo Bonke wordt knap gestopt door de Borne keeper. Daarna is het Ramon Oude Nijhuis, die na goed afjagend werk, de bal bij Jasper Keupink krijgt. Het schot miste echter kracht. KOSC weet niet echt grip op de wedstrijd te krijgen en dus komt Borne aan voetballen toe. Een schot van de gasten weet Ralph Muller knap te keren en een volgende uitval wordt door Luuk Wilmink ternauwernood tot corner verwerkt. Het net niet voor KOSC gold ook voor het schot van Diederik Nijhuis dat via de onderkant van de lat terug spatte in het veld. In het laatste kwartier zette KOSC wat meer druk. Het leidde tot een schermutseling voor het Bornse doel, maar Floran weet niet te scoren. Het was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd, die dus in een 1-1 gelijkspel eindigde. Op zondag 21 april staat er een derby op het programma. KOSC speelt uit tegen UD en dat is de huidige nummer één op de ranglijst met de beste papieren om kampioen te worden. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark De Echelpoel in Weerselo.

Bron: InenOmOotmarsum