KOSC en DTC verdelen de punten

Het eerste van KOSC en de verrassende debutant DTC verdeelden in Ootmarsum de punten. Na een weinig hoogstaande wedstrijd bleef het op ’n Tooslag 0-0. Na afloop konden beide teams daar tevreden mee zijn. De DTC spelers vonden elkaar makkelijk dan die van KOSC. Het leidde aan beide kanten niet tot heel veel doelrijpe kansen. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het geen strafschop tegen kreeg van de verder uitstekend leidende scheidsrechter Jan Floors uit Neede. Inmiddels 76 jaar, maar nog wekelijks fluit hij zijn wedstrijden. Met het openbaar vervoer naar de wedstrijden en het laatste stuk van Oldenzaal naar Ootmarsum kreeg hij ‘een lift’ van het KOSC bestuur in de persoon van voorzitter Harold Rorink.
Voor Rens Oortman begon de wedstrijd heel ongelukkig, want na enkele minuten moest hij met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure van het veld. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is. Niet veel later botsten twee spelers van KOSC en DTC met de hoofden tegen elkaar. Er was dus al in het begin van de wedstrijd het nodige oponthoud. Deze beide spelers konden na behandeling gelukkig weer verder.
DTC was de ploeg met het meeste balbezit en zeker via de rechterkant en met name David Westerhof loerde er steeds gevaar. Deze behendige speler was de ingevallen Dirk Huusken steeds net iets te slim af. Dat resulteerde in een paar gevaarlijke voorzetten, die door zijn mede spelers niet altijd op waarde werden ingeschat. In de tweede helft werd dat gevaar Westerhof steeds verder ingedamd, want Dirk Huusken kreeg door heel kort te dekken meer vat op zijn tegenstander. Bij KOSC kwam het meeste gevaar ook van de rechterkant en zeker in de tweede helft. Er ontstond meer ruimte op het veld en daar kon Jorrit Weierink goed van profiteren. Ook zijn voorzetten kwamen net niet aan of werden niet goed ingeschat door zijn medespelers. Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel aan beide kanten steeds rommeliger. Bij KOSC maakte Floran Olde Klieverink zijn debuut. Hij kwam in het veld voor Stefan Bonke. De wedstrijd leek al gespeeld en dus kon de jonge Floran geen stempel drukken op deze streekderby. DTC pakte het punt en bleef daardoor aan kop in de Vierde Klasse.

Bron: InenOmOotmarsum