KOSC en Vasse delen de punten

In een wedstrijd, waarin KOSC niet het vereiste niveau haalde en Vasse zich vastbeet in de tegenstander werden de punten in deze streekderby eerlijk verdeeld.
In Ootmarsum werd het een boeiende pot, want de match verveelde geen enkel moment. KOSC begon sterk en dat resulteerde in een aantal corners en een vrije trap van Wouter Engbers, die ternauwernood door de Vasse keeper met zijn vuisten kon worden gepareerd.

Het was trouwens één van de weinige momenten dat de KOSC middenvelder zich liet zien in deze wedstrijd. Maar dat gold misschien wel voor meerdere spelers in deze streekderby. Vasse nam na een minuut of tien steeds meer het initiatief. Op de hun bekende wijze, dus lange trappen naar voren, zetten ze hun voorwaartsen aan het werk. KOSC kende het gevaar en liet dan ook voldoende mensen achter om dit gevaar in te dammen. Dat lukte niet altijd en juist op die momenten werd Vasse gevaarlijk. In de 12e minuut kregen de gasten de eerste corner en vanaf dat moment werd KOSC teruggedrongen. Vasse kwam steeds meer in de buurt van keeper Ralph Muller. De eerste kans was een gevaarloos schot in de handen van de KOSC keeper, maar even later moest Stefan Bonke zich in de baan van een schot gooien om erger te voorkomen. Het leek wel of iedere lange bal van Vasse voor gevaar zorgde en dus kroop KOSC achteruit. De opbouw bij de thuisploeg duurde te lang. Vasse speelde goed georganiseerd en als er toch een fout werd gemaakt en het KOSC gevaar op de loer lag werd dat door andere spelers gecompenseerd. De koploper wist in de 27e minuut pas weer een corner te bewerkstelligen. De kopbal ging over. Aan de andere kant kreeg Vasse kansen en één van de mogelijkheden belandde buiten bereik van de KOSC keeper op de paal. KOSC kwam in deze fase met de schrik vrij. Het bleef tot en met het rustsignaal 0-0.

Na de thee was het de thuisploeg, die een voorsprong had moeten nemen. Stijn Brunninkhuis kreeg een dot van een kans na een scrimmage in het strafschopgebied. Hij probeerde in de korte hoek het net te vinden, maar de paal voorkwam een KOSC doelpunt. Niet veel later kreeg de hardwerkende spits nog een aantal schotkansen, die echter geen doel troffen. Steeds was er weer een Vasse been dat de situatie redde en dat gaf ook wel de onverzettelijkheid weer van de tegenstander van KOSC. Ook Rogier Busscher kreeg nog een grote kans, maar zijn aanname in kansrijke positie bleek niet genoeg om ook deze mogelijkheid te verzilveren. In de 60e mnuut kwam Vasse op voorsprong. Op rechts lukte het Diederik Nijhuis niet om zijn tegenstander te passeren en dan blijkt maar weer eens hoe dodelijk een counter kan zijn. Daan Haarhuis kreeg de bal, kapte zijn man uit en schoot onhoudbaar in de rechterbenedenhoek. KOSC wist zich echter snel te herstellen en binnen vijf minuten stond het al weer gelijk. De goed leiden scheidsrechter kende de thuisploeg een vrije trap toe en het was Jorrit Weierink, die de bal in de korte hoek op de paal liet belanden, waarna het leder via de rug van de Vasse keeper alsnog in het doel belandde.

Daarna kreeg KOSC meer mogelijkheden, maar het net niet verhaal deed zijn intrede. Het recept was lange ballen op Stijn Brunninkhuis om ballen door te koppen of de bal vast te houden voor opkomende middenvelders. Het resulteerde in kopballen net over, schoten net naast en een keeper of verdediger die net nog redding wisten te brengen. Aan de andere kant bleef het steeds dreigend voor het doel van KOSC en dus zagen de toeschouwers het spel op en neer gaan. Lang niet altijd goed, maar wel met veel inzet, beëindigden beide teams deze streekderby. Het bleef 1-1 en dus stapte Vasse als de morele winnaar van het veld. Ondanks dit resultaat en het uitblijven van revanche voor de 1-0 nederlaag in Vasse zijn de vooruitzichten goed in Ootmarsum voor wat betreft de stand in de Vierde Klasse A. Naaste concurrent Borne speelde ook gelijk en dus blijft het gat vier punten. Komende zondag is deze geduchte tegenstander de volgende opponent. Die wedstrijd is in Borne en de belangen zijn groot, maar dat geldt voor beide teams.

Bron: InenOmOotmarsum