KOSC in tweede helft afgetroefd door SV Vasse

De derby tussen SV Vasse en KOSC kende twee gezichten. De eerste helft imponeerde KOSC, maar Vasse kantelde de wedstrijd in het tweede part. Na een 0-2 ruststand in het voordeel van de zwart-witten werd deze boeiende derby afgesloten met een 4-2 eindstand voor de blauw-witten.
Na een wat aftastend begin pakte KOSC steeds meer het initiatief. Het meeste gevaar kwam vanaf links waar Diederik Nijhuis zijn tegenstander een aantal keren de baas was. Uit één van die aanvallen kwam de linkerspits van KOSC gevaarlijk door, maar zijn voorzet was net te slap om door Stijn Brunninkhuis ingetikt te worden. Niet veel later moest Nijhuis met een overtreding worden gestuit. Jorrit Weierink nestelde zich achter de bal en slingerde de vrije trap voor het doel waar Stijn Brunninkhuis fraai inkopte.

Kenners noemen het vaak een verdedigingsfout, maar hier was ook sprake van de kopkwaliteiten van de sterke spits van KOSC. Nog geen drie minuten later was het al 2-0 voor KOSC. Opnieuw bleek Diederik Nijhuis te snel en te slim voor zijn tegenstander en dit keer produceerde hij een strakke voorzet. Jorrit Weierink was er als de kippen bij en scoorde beheerst het tweede KOSC doelpunt. Vasse was op dat moment van de leg en kreeg geen vat op de wedstrijd. De gasten bleven de aanval zoeken, maar de 3-0 bleef uit en dat gaf de gastheren goede moed. Voor rust kreeg KOSC al twee waarschuwingsschoten. De eerste werd knap gepareerd door keeper Wout Velthuis, terwijl het tweede schot net naast de paal hobbelde. KOSC behield de voorsprong tot aan de rust.
In de tweede helft leek er nog niet veel aan de hand. Na een klein uur werd Jorrit Weierink, vanwege een opspelende liesblessure, vervangen door Bilal Gohar. Vasse pakte steeds meer het initiatief en kwam in de 70e minuut op 1-2. Drie minuten later stond de 2-2 op het scorebord en in de 80e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. KOSC was het spoor totaal bijster en zag de voorsprong in de laatste minuut uitgebouwd worden naar 4-2. Doelpuntenmakers bij Vasse waren Haarhuis en Wiefferink, die samen met Douwe Naber uitgroeiden tot de beste spelers op het veld. Voor KOSC is het de tweede nederlaag op rij en dat is zuur voor de Ootmarsumse club, die graag de stap naar de Derde Klasse wil maken. Deze wedstrijd bewees dat niemand mag verzaken in het veld en dat ook na een 2-0 voorsprong geen enkele wedstrijd is gewonnen zo lang het eindsignaal niet heeft geklonken. Zondag 24 oktober staat de volgende derby op het programma en dat is de wedstrijd tegen Fleringen.