KOSC investeert in de opleiding van trainers.

KOSC voetbalzaken heeft in de “KOSC PROAT”  van mei 2019 geschreven, dat ze de ruim 250 jeugdleden meer willen gaan bieden op het gebied van trainen.
Spelplezier voor de jeugd is voor een belangrijk deel afhankelijk van de organisatie rondom trainingen en wedstrijden en de omgang met de kinderen. Denk aan een prettige sfeer, goede voorzieningen en aardige en behulpzame KOSC mensen. Met al deze mensen, meestal vrijwilligers, die over veel voetbal ervaring beschikken, is de voetbalsport in Ootmarsum bij KOSC goed mogelijk. En daar is het bestuur van KOSC erg trots op.

Maar het is net zo belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Kinderen willen van nature leren, dat geeft een goed gevoel, voldoening en plezier. Om dat voor elkaar te krijgen moet het jeugdvoetbal bij KOSC goed georganiseerd zijn, er moet een duidelijk plan zijn zodat er geen situatie kan ontstaan waarbij ‘iedereen maar wat doet’. Dit kan met de beste bedoelingen gebeuren, en daarom heeft KOSC een nieuw jeugdbeleidsplan (2018-2022) geschreven. De KOSC jeugdcommissie zorgt voor de uitvoering hiervan.

KOSC is het laatste half jaar begonnen met de uitvoering van het nieuwe jeugdvoetbalbeleidsplan.Dit plan heeft diverse lange- en korte termijndoelstellingen. Boven deze doelstellingen zijn twee ambities geformuleerd. De eerste ambitie is om de jeugdopleiding van KOSC van een kwaliteitsimpuls te voorzien op voetbaltechnische (KOSC voetbalzaken) en organisatorische (KOSC jeugdcommissie) vlak.

Daarin is het voetbaltechnische vlak gespecificeerd op een herkenbare speelstijl die door KOSC breed gedragen wordt. De tweede ambitie is om voetbal als een kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding richting jeugdspelers/speelsters, ouders en trainers aan te bieden, ieder op zijn eigen niveau.

Op dit moment zijn er meer dan 20 jeugdtrainers bij KOSC actief waarvan er al velen in het bezit van een KNVB trainersdiploma. Voor de selectie elftallen van KOSC worden echter nog steeds trainers van buiten KOSC gecontracteerd en dat willen we in de toekomst graag anders zien. Ook selectietrainers zullen vanuit de eigen gelederen afkomstig zijn, uiteraard met de daarbij behorende KNVB opleidingen.
Daarom is één van de onderdelen van het jeugdbeleidsplan van KOSC, het stimuleren van de eigen leden tot het volgen van een  opleiding tot gediplomeerd trainer TC3 (UEFA C), waarbij KOSC de kosten voor haar rekening neemt .
De opleiding tot TC3 is nodig, zodat de trainingen op een verantwoordelijke manier worden gegeven, en de trainers ook in staat zijn een goede analyse en begeleiding van de individuele spelers weer te geven. De georganiseerde opleidingen zijn geënt op de nieuwste kijk op opleiding en coaching, de TC1, TC2 en TC3 (UEFA A, B en C) opleidingen.

Dit jaar hebben namens KOSC, Ruud Bruns (34), Rick Engbers (33) en Bas Ekkelboom (53) de TC3 opleiding met succes afgerond. Zij hebben in 8 maanden tijd de opleiding doorlopen, met 30 bijeenkomsten en vele uren aan zelfstudie, stage, wedstrijden analyseren en de diverse toetsen heeft het hen veel tijd en energie gekost. KOSC feliciteert deze 3 trainers met hun diploma en hoopt dat dit voor hen een mooie start is van een succesvolle trainerscarrière. Tevens spreken we de verwachting uit dat er nog meer leden dit voorbeeld zullen volgen zodat wij als KOSC de jongeren van Ootmarsum nog enthousiaster maken in het trainen en begeleiden van voetballers bij onze mooie v.v. KOSC.

De geslaagde cursisten voor de TC3 (UEFA C) opleiding.


Vlnr. Jules Reimerink, Jeff Hardeveld, Robin Propper, Olaf Pol, Ruud Bruns, Wout Droste, Rick Engbers en Geert Veldhuis (Cursus leider)