KOSC JO 15-2 3 uit 3 maakt 9 !

KOSC JO15-2 heeft ook zijn 3e competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen, op ons hoofdveld werd de nr. 5 Reutum JO15-1 overtuigend met 4 – 0 verslagen.
Voor de wedstrijd afgesproken dat we op dezelfde manier willen starten als vorige week in Harbrinkhoek en op zich lukte dit aardig. Al snel werd duidelijk dat de gasten uit Reutum een stuk minder waren als ons en dat we qua veldspel heer en meester waren. Echter vergaten we dit overwicht uit te drukken in doelpunten en bleef er vrij lang 0 – 0 op het scorebord staan. Nadat Teun in de 5e minuut al een enorme kans om zeep had geholpen, slaagde hij er in de 18e minuut dan eindelijk wel in om de score te openen. Nadat een allerte Guus de bal had onderschept en keurig meegaf aan onze sterke spits, slaagde hij er nu wel in om het net te laten trillen. Vervolgens bleven we veel en veel sterker dan de tegenstander, maar vergaten we om de score verder uit te bouwen. Met name de sterk spelende Guus en opnieuw Teun hadden hier wel de kans voor, maar verzuimden beide om met een riantere voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Aan de andere kant hebben we helemaal niets weggegeven en hoefde keeper Daan niet of nauwelijks in actie te komen. Dat was dan wel weer het positieve van de eerste helft.
In de rust dit dan ook benoemd en de boys waren het er ook allemaal roerend mee eens. Afgesproken dat we de wedstrijd zo snel mogelijk wilden killen en ook gezegd dat we wilden proberen om de volle 70 minuten onze concentratie vast te houden en helemaal niets weg te geven, want dat was tegen deze tegenstander echt niet nodig.
En de boys gingen vervolgens prima van start in de tweede heft en na ruim 40 minuten stond er door twee uitstekende doelpunten van de ontketende Wout W. 3 – 0 op het scorebord. Vooral de 2 – 0 is het benoemen waard en was een schitterende goal. Jammer genoeg slaagden de boys er niet in om door te drukken en opnieuw een grote score neer te zetten. Dit had eigenlijk wel gemoeten, want Ties, Bas V, Teun, Guus, Wout W. en Marc kregen hier wel enorme kansen voor. Maar goed helaas waren deze mogelijkheden niet aan hun besteed en faalden ze allen in de afwerking. Aan de andere kant slaagden we er, op een hele grote kans na, wel in om helemaal niets meer weg te geven. In de slotfase slaagde Mick er met een harde en droge knal nog wel in om de keeper te verschalken en de score een nog iets mooier aanzien te geven.
Al met al vanmorgen een prima overwinning behaald tegen een eerlijk is eerlijk wel wat mindere tegenstander, maar positief is dat de boys nagenoeg de hele wedstrijd hun concentratie hebben vastgehouden en voldoende energie in deze wedstrijd hebben gestopt. Volgende week reizen we met veel vertrouwen af naar Oldenzaal en gaan we proberen om tegen Quick ’20 JO15-8 opnieuw drie punten aan ons puntentotaal toe te voegen.

1 – 0 Teun 18e minuut