KOSC JO11-2 KAMPIOEN; Een teamprestatie van formaat!

De jongens en meiden van KOSC JO11-2 hebben op 7 oktober jl. het kampioenschap in de 2e klasse binnengehaald. Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen ATC JO11-3 leidde in eerste instantie tot teleurstelling bij de spelers. Echter een bericht vanuit Reutum, waar concurrent Quick ’20 onverwacht een nederlaag leed, maakte dat er toch ineens feest gevierd kon worden. Met 4 punten voorsprong en nog 1 speelronde te gaan kan de vlag al eerder uit dan verwacht.
De lichting van JO11 is dit jaar ingedeeld in 2 relatief gelijkwaardige teams, waardoor zowel de JO11-1 als JO11-2 in de 2e klasse zijn ingedeeld. Beide weliswaar in een andere competitie.
Na een korte voorbereiding moest gestart worden tegen de leeftijdsgenoten van Reutum. Na een twijfelachtig begin (0-1 achterstand) werd deze wedstrijd overtuigend omgebogen naar een 8-1 overwinning.

De wedstrijden daarna werden telkens door echt teamwork met winst afgesloten. Aan de basis hiervan staat onze topkeeper Teun, die elke wedstrijd weer uitstekend keeperswerk leverde, waardoor er veel rust in de ploeg ontstond. Ook de verdediging, voor het grootste gedeelte vertegenwoordigd door de dames Jonne en Fenne, aangevuld met Sepp bleek in alle wedstrijden een goede basis. Fenne, als rots in de branding, wint nagenoeg alle duels. Het is niet te merken dat Jonne een tijd lang als volleybalster actief is geweest. Deze harde werkster doet het geweldig, en heeft een prachtige pass in de benen, waar ze vaak onze aanvallers mee kan bedienen. Op links staat veelal onze rechtspoot Sepp, die door zijn snelheid en lichtvoetigheid vaak ook zijn aanvallende kwaliteiten laat zien. Als middelste middenvelder speelt veelal Maurits, een dynamische middenvelder, die mooie acties combineert met hard werken. De aanval bestaat uit Max, die met heel veel snelheid in zijn acties de tegenstander vaak te kijk zet. Daarnaast hebben we Jort, die aan de linkerzijde acties combineert met mooie voorzetten met z’n gouden linker.  Deze voorzetten zijn geregeld een prooi voor Siebe die, met zijn neusje voor de goal ook geregeld prachtige individuele acties laat zien. En “last but not least” hebben we nog Jurre, die ondanks z’n jonge leeftijd fysiek erg sterk is en dat ook laat zien met mooie dribbels langs de rechterkant.

Na vier gewonnen wedstrijden stond op 30 september de kraker gepland tegen Quick ’20 JO11-3, dat ook nog al haar wedstrijden gewonnen had. Deze enorm spannende pot, werd met hangen en wurgen met 1-3 gewonnen. Hierdoor kreeg het team echt het gevoel dat het kampioenschap erg dichtbij gekomen was. Voor velen van dit team zou het de allereerste prijs zijn. Het spelen van nog 2 ‘finales’ bleek uiteindelijk niet meer nodig te zijn door de misstap van Quick.

Volgende week staat nog de uitwedstrijd tegen BWO op het programma. Hoewel het resultaat er niet meer toe doet, wordt dit nog wel beschouwd als ‘geplande’ kampioenswedstrijd, waardoor het voorfeestje van 7 oktober nog een prachtig vervolg gaat krijgen. Deze prestatie van formaat mag natuurlijk ook flink gevierd worden!