KOSC JO15-2 beleeft een zeer makkelijke ochtend in Hengelo

KOSC JO15-2 heeft zijn 3e competitiewedstrijd overtuigend gewonnen,  op Sportpark De Vikkerhoek te Hengelo werd Wilhelminaschool JO15-2 met 1 – 3 verslagen.

De boys begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en na een klein kwartiertje stond het al 0 – 2 door een tweetal uitstekende doelpunten van Con. De tweede was zeer knap uitgespeeld waarbij Joep als assistgever in de boeken kwam. Van de gastheren hadden we tot op dat moment vrij weinig te vrezen en werd onze verdediging niet of nauwelijks op de proef gesteld. Toch werd het na ruim twintig minuten wel 1 – 2 na een ongelukkig momentje van onze back Guus. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens niet zo veel meer.

In de rust aangegeven dat we duidelijk sterker waren dan deze degradant uit de 3e klasse en dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand was. Afgesproken om met zijn allen wat hoger op het veld te gaan staan, zodat de gastheren niet zo makkelijk meer konden opbouwen.

En dit leverde gelijk het gewenste resultaat op. Wilhelminaschool kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en Job scoorde al vrij snel de 1 – 3. Hieraan vooraf ging een mooie actie en dito assist van Philip. Ook Joep was bij deze treffer erg belangrijk. Vervolgens was het wachten op meer doelpunten, hiervoor kregen Con, Job, Philip en Joep een paar 100% kansen. Echter slaagden zij er geen van allen in om het net nog een x te laten bollen. Positief punt was de uitstekende invalbeurt van Bart en de uitblinkende Hidde, die als back misschien wel één van zijn beste wedstrijden heeft gespeeld, chapeau. Sepp heeft in de hele tweede helft geloof ik maar één echte redding te verrichten, dus dat we geeft de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd wel goed weer.

Al met al prima wedstrijd gespeeld, enige wat we onszelf mogen verwijten is dat we niet veel meer doelpunten hebben gemaakt. Hiermee hadden we het onszelf nog veel eenvoudiger kunnen maken. Moeten we deze treffers maar bewaren voor de komende wedstrijden. Bijvoorbeeld volgende week thuis tegen Oranje Nassau JO15-4, hier hebben we namelijk nog wel een appeltje mee te schillen.

0 – 1 Con 2e minuut
0 – 2 Con 12e minuut
1 – 2 21e minuut