KOSC JO15-2 de baas in topduel met Stevo JO15-2

KOSC JO15-2 heeft de topper in de 5e klasse 11 gewonnen, na een 1 – 0 ruststand werd Stevo JO15-2 ietwat geflatteerd met 5 – 1 verslagen.

Na een uitgebreide wedstrijdbespeking waarin het belang van deze wedstrijd nog eens werd  benadrukt en werd aangegeven dat we er zeker niet te makkelijk over moesten denken. Dit omdat we in de voorbereiding al ruim van hun hadden gewonnen, maar resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Vanaf de eerste minuut probeerden de boys en girl het spelverloop te bepalen en dat lukte vrij aardig. We hadden verreweg het meeste balbezit en de gasten uit Geesteren moesten zich beperken tot verdedigen. Maar dit deden ze vrij aardig, het fysiek sterke team trok zich terug en waren in de counter nog een paar keer zeer gevaarlijk. Via de sterk spelende Hidde en de nooit verzakende Imke waren we zelf ook nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Toch duurde het nog tot de 31e minuut voordat Job vanaf de penaltystip voor de 1 – 0 zorgde. Con werd in het strafschopgebied vastgehouden en scheidsrechter Huiskes wees gedecideerd naar de stip.

In de rust aangegeven dat we zéér tevreden waren over het vertoonde spel, maar dat de uitbraken van Stevo zeer gevaarlijk bleven. Afgesproken om achterin geen onnodige risico’s meer te nemen en nog zorgvuldiger te zijn in balbezit.

En in de tweede helft begonnen we weer goed aan de wedstrijd en nadat Stevo zelf in de aanval was geweest, sloegen we in de tegenaanval keihard toe. Veel gasten stonden nog voor de bal en na een prima uittrap van onze keeper kon Job alleen op hun keeper af 2 – 0. Kwartiertje voor tijd maakte de zeer sterk spelende Guus er met met een schitterend afstandsschot over hun keeper 3 – 0 van. Ruim tien minuten voor tijd werd het nog weer even spannend nadat de zeer consequent fluitende scheidsrechter een strafschop toekende aan de gasten 3 – 1. Stevo probeerde nog van alles, maar wederom sloegen we in de omschakeling weer keihard toe. De uitblinkende Job maakte er via een schitterend doelpunt strak in de kruising 4 – 1 van en in de slotminuut werd het na geknoei in hun verdediging zelfs nog ietwat geflatteerd 5 – 1.

Vandaag een wedstrijd gezien tussen twee hardwerkende teams, waarbij ons spel wat beter verzorgd was dan dat van Stevo. Tel daarbij op de geweldige drive die in ons team aanwezig is om bij de bovensten te willen eindigen. Complimenten van de tegenstander, het aanwezige publiek en de scheidsrechter. Die dik verdiende veer mogen jullie in je achterste steken en laat maar weer eens zien dat we op de juiste weg zijn.

1 – 0 Job 31e (pen)