KOSC JO15-2 doet zijn plicht en wint eenvoudig van laagvlieger UD W. JO15-2 JM

KOSC JO15-2 heeft in het kermisweekend een overtuigende overwinning geboekt, op Sportpark De Echelpoel werd met 1 – 6 gewonnen van de nr. 10 UD W. JO15-2 JM.

Zonder de afwezige Cas en Julian, maar met keeper Sebastiaan uit de JO13-1 reisden we met een selectie van 12 personen af naar Weerselo. Voor de wedstrijd aangegeven dat dit de lastigste wedstrijden zijn, in het bekertoernooi hadden we hier namelijk met een afgetekende 0 – 8 gewonnen. Dus gewoon je eigen spel spelen, niet aanpassen aan de tegenstander, niet onderschatten en zorgen dat je hier drie punten pakt. Maar de beginfase verliep uiterst stroef en keeper Sebastiaan moest zelfs nog een enkele keer ingrijpen. Er waren wel wat kleine kansjes voor onder meer Con en Joep, maar de echte overtuiging ontbrak nog effe. Na een klein kwartiertje zette Con na een uitstekende assist van Job de 0 – 1 op het scorebord. Een kleine vijf minuten later zorgde Job zelf voor de 0 – 2, een schot van Jorne werd door onze creatieve nr. 10 van richting veranderd, waardoor de keeper Kansloos was. Even later zorgden Jorne, afstandsschot en Job voor nog een tweetal doelpunten 0 – 4. De 0 – 5 van Con was vervolgens het mooiste doelpunt van deze ochtend. Onze linksback Guus, die vanmorgen centraal moest spelen bij afwezigheid van Cas, gaf een uitstekende pass op Job. Onze creatieve nr. 10 had vervolgens de assist op onze spits in huis.

In de rust aangegeven dat we op dezelfde voet verder wilden gaan en zeker niet verslappen met zijn allen.

Maar dit gebeurde dus wel een beetje in de tweede helft. De gastheren voetbalden vrij aardig mee en wisten zelfs tegen te scoren. Dit kwam ook doordat wij de geel-zwart gestreepten hier alle tijd en ruimte voor gaven. Joep zorgde tien minuten  voor tijd, na een hard schot van de ongelukkig spelende Imke, in de rebound nog wel de 1 – 6 en dit was ook de eindstand.

Door een prima eerste helft uiteindelijk met speels gemak gewonnen in Weerselo, maar de tweede helft moeten we maar snel weer vergeten. Doordat koploper Oranje Nassau JO15-4 punten heeft gemorst tegen Luctor et Emergo JO15-3 zijn we samen met ON JO15-4 nu gedeeld koploper en wordt het slot van de competitie alleen maar leuker en leuker.