KOSC JO15-2 na overtuigende zege door naar kwartfinales KNVB-beker

KOSC JO15-2 heeft de kwartfinales van het KNVB bekertoernooi bereikt, op ons kunstgrasveld werd, onder het toeziend oog van de vele aanwezige supporters, het fysiek sterke ST: Juliana ’32/HVV Hengelo JO15-2 mét overtuigende cijfers verslagen 7 – 2.

De boys en girl begonnen niet helemaal scherp, niet echt geconcentreerd en wat slapjes aan de wedstrijd en de fysiek sterkere gasten begonnen dus wat sterker aan de wedstrijd. Dit leverde een paar hachelijke en gevaarlijke momenten op voor het doel van Sebastiaan, maar gelukkig slaagde hij erin om zijn doel schoon te houden. Na een kleine tien minuten spelen kwamen we wat beter in de wedstrijd en namen we de regie over. Dit leverde ook gelijk een paar kansjes voor Jorne en Con op, na een schitterende pass van de sterk spelende Hidde, kon Jorne van afstand uithalen en de eveneens prima spelende Con miste oog in oog met hun keeper. Een paar minuten later was het dan wel raak en schoot onze nr. 9 onverbiddelijk de openingstreffer tegen de touwen. Een vijftal minuten later verdubbelde Job, na prima werk van Bart, de score. Was een genot om JO15-2 te zien spelen, doordat de gasten uit Hengelo de linies zeer slecht aansloten, kregen Imke en aanvoerder Job alle tijd en ruimte om lekker te voetballen en het spel goed te verdelen. Toch werd het via een afstandsschot over Sebastiaan onverwachts 2 – 1. Echter lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en gingen de boys en girl onverstoorbaar verder. Vijf minuten voor rust zorgde Con weer voor een marge van twee. Na een prima lange bal van Jorne, gaf zijn broertje Hidde een schitterende assist op onze spits, die vervolgens koelbloedig en fraai afrondde. Vlak voor rust had de hardwerkende en slim spelende Imke de kans op 4 – 1, na opnieuw een lange bal van Jorne had ze oog in oog met de keeper moeten scoren, maar faalde ze jammerlijk.

In de rust aangegeven dat we zéér tevreden waren over het vertoonde spel en dat de tegenstander er niet of nauwelijks aan te pas kwam. Ga zo door was het devies en maak de kansen af.

En al na ruim een tweetal minuten in de tweede helft beloonde Hidde zijn sterke optreden met een knap doelpunt 4 – 1. Hierna kabbelde het spel wat voort zonder dat er wat noemenswaardigs viel te vermelden. Twintig minuten voor tijd was er een klein foutje van Sebastiaan waardoor het weer wat spannender werd 4 – 2. ST: Juliana/HVV Hengelo JO15-2 drong nu toch wel wat aan en het was even werken geblazen. Maar nadat Imke, na een assist van Niels, voor de 5 – 2 had gezorgd was het wel klaar en gaven de blauwhemden het op. Job en Con bepaalden de eindstand op 7 – 2. Aan het laatste doelpunt ging een zeer fraaie pass van Niels, prima werk van Jidde en een assist van Imke vooraf.

Mede door ons zeer sterke spel en het massale support van onze trouwe supporters werd met overmacht de laatste 8 van het bekertoernooi gehaald. Mooi om te zien hoe onze boys en girl steeds beter en beter gaan spelen, chapeau.