KOSC JO15-2 geeft in slotseconde zekere overwinning uit handen

KOSC JO15-2 heeft zijn tweede competitiewedstrijd gelijkgespeeld, in Tubbergen werden de punten gedeeld met een verwachte concurrent TVC ’28 JO15-3 2 – 2.

Zonder onze aanvoerder Imke begon het team prima aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut hadden de boys het meeste balbezit en waren ze de baas op het veld. Dit overwicht leverde twee grote kansen voor Con op. Bij de eerste kans schoot onze spits, na een splijtende pass van Job, de bal net aan de verkeerde kant van de paal. En bij de tweede kans, na prima werk van Mees en opnieuw Job, kwam de keeper als gelukkige winnaar uit de bus. De gastheren moesten zich vooral beperken tot tegenhouden en dit deden ze eerlijk gezegd ook prima en met volle overgave. Zelf wisten de blauwhemden niet gevaarlijk te worden en hoefde Ties niet of nauwelijks in actie te komen. Tot aan de rust werd er dus niet gescoord en zochten beide teams met de brilstand op het scorebord hun kleedkamers op.

In deze rust aangegeven dat er op zich prima werd gespeeld, maar dat net dat laatste kleine beetje geluk ontbrak. Tegenstander wilde, net als ons, elke keer netjes van achteruit opbouwen, maar was hier vrij slordig in. Dus afgesproken dat we in de tweede helft met z’n allen elke keer volle bak druk wilden zetten, om zodoende fouten bij hun af te dwingen. Ook aangegeven dat sommige jongens wat actiever moesten worden en niet pas moesten reageren als de pass of actie al geweest was en dus soms net te laat waren.

En de boys begonnen vervolgens weer prima aan de tweede helft. Na 35 minuten zet Con met een schitterend afstandsschot onderkant lat de 0 – 1 op het scorebord. Een kleine tien minuten later verdubbelde aanvoerder Job de voorsprong. Hij pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot op overtuigende wijze een toegekende strafschop binnen. Hierna namen de boys onbedoeld even wat gas terug en nam de concentratie iets af. Hierdoor kwam TVC al vrij snel terug in de wedstrijd en maakten ze het weer spannend 1 – 2. Gelukkig herpakte het team zich hierna wel weer en probeerden ze de wedstrijd weer te controleren. Dit lukte gelukkig wel enigszins, alhoewel de prima keepende Ties wel een aantal keren handelend moest optreden. In de allerlaatste seconde ging het dan helaas toch nog mis. Uit een toegekende corner kwam de bal uiteindelijk wat gelukkig voor de voeten van een TVC speler en deze schoot jammer genoeg de gelijkmaker binnen.

Uiteindelijk mooie wedstrijd gezien met veel strijd, waarin wij gezien de hele wedstrijd toch wel de bovenliggende partij waren. Belangrijk in dit soort wedstrijden is in de slotfase de wedstrijd rustig en slim uit te voetballen. Dit houdt vooral in bal in de ploeg houden en bij spelhervattingen net even wat meer tijd te nemen, goede leerschool voor het team in ieder geval.