KOSC JO15-2 heeft keihard gestreden, maar komt helaas net tekort voor resultaat

KOSC JO15-2 heeft zijn derde competitiewedstrijd verloren, op het Hoofdveld was de nr. 2 De Esch JO15-3 na een spannende en onderhoudende wedstrijd met 1 – 2 te sterk.

Met opnieuw Bart in de goal begonnen de gasten wat sterker en overtuigender aan de wedstrijd. De gasten waren fysiek een stuk sterker, echter waren een aantal prima kansen niet aan de geelhemden besteed en was onze verdediging, wat geluk en Bart ook paar keer een uitstekende sta in de weg. In de tegenstoot was Tijn ook dichtbij de openingstreffer. Op slag van rust was ook gastspeler Mika met een geplaatste vrije trap heel dichtbij de 1 – 0.

In de rust aangegeven dat we blij mochten zijn met deze ruststand en dat we de tweede helft nog iets meer de mouwen op moesten stropen om aan deze wedstrijd een resultaat over te houden.

In de tweede helft was het ook veel meer een gelijkopgaande wedstrijd en kwamen de boys ook zelf wat meer aan het voetballen toe. Alle boys leken onder aanvoering van onze aanvallende middenvelder Joep en de hardwerkende Julian, Hidde, Twan en Timo bewust dat er wel degelijk een resultaat te behalen viel vanmiddag. Het hele team werd hierdoor ook meegezogen en 10 minuten na rust was snelheidsduivel Tijn ook dichtbij de openingstreffer, echter ging zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal. Na een kleine 60 minuten kwamen de gasten wel op 0 – 1 en een kleine vijf minuten later was daar ook de verdubbeling. Dit was een discutabel doelpunt aangezien onze keeper de bal vast leek te hebben. Ondanks dit keurde scheidsrechter Bonke het doelpunt toch goed. De boys bleven knokken en strijden voor een goed resultaat en een kleine vijftal minuten voor tijd was daar Mika, na een uitstekende assist van de prima spelende Tijn, met de aansluitingstreffer 1 – 2. Met nog een paar hachelijke momenten voor De Esch goalie waren we nog dichtbij een puntje, maar jammer genoeg zat dit er helaas niet meer in.

Uiteindelijk hebben we zijn allen naar een zéér vermakelijke en toch wel enigzins verhitte wedstrijd gekeken. Het team maakt wel degelijk progressie en als we er in slagen om wekelijks met dezelfde energie, spirit, overtuiging en vechtlust te spelen, is de technische staf ervan overtuigd dat we bij de bovenste helft van de competitie kunnen eindigen. Boys mogen zeker trots op zichzelf zijn.