KOSC JO15-2 laat zich niet van de wijs brengen in hectische wedstrijd

Zaterdag viel er voor de spelers van JO15-2 niets te winnen. Nu de jacht op het kampioenschap in een beslissende fase is aanbeland, moest er ‘gewoon’ worden gewonnen in de uitwedstrijd tegen laagvlieger DOS ’37. Maar iedereen die gevoetbald heeft weet dat dit vaak de vervelendste wedstrijden zijn. Winst is normaal en elk puntverlies dodelijk in de strijd om de koppositie.

De aanloop naar de wedstrijd deed al vermoeden dat het zo’n dag zou worden. Vriezenveen had dermate veel wegwerkzaamheden dat het geen sinecure zou blijken om überhaupt op het sportpark ‘Het Midden’ te komen. Vervolgens loopt de voorafgaande wedstrijd met zo’n 15 minuten uit waardoor ook ‘onze pot’ te laat begint.

De tegenstanders beginnen fanatiek; met felle fysieke inzet en veel lange ballen naar voren is meteen duidelijk wat de bedoelingen van de thuisclub zijn. Maar een gewaarschuwd elftal telt voor twee, en dus doet KOSC er alles aan om het eigen spel te blijven spelen. Voetballende oplossingen zoeken en niet meegaan in het ‘flipperkastvoetbal’ van de tegenstander, was vooraf duidelijk meegegeven aan de spelers. En natuurlijk lukt dat niet altijd tegen zulke tegenstanders, maar er werd alles aangedaan om zelf controle te houden en te blijven voetballen. Om die reden werd er tijdens de wedstrijd gewisseld van 4-4-2 naar 3-4-3 systeem, om zo nog meer controle over de wedstrijd te krijgen, en de tegenstander op hun helft te houden. Met resultaat; redelijk snel na elkaar vallen de 0-1 (Doelpunt Job op assist van Constantijn), en de 0-2 (doelpunt Constantijn via tegenstander). Helaas komt DOS ’37 ook weer terug in de wedstrijd wanneer een schot door doelman Ties uitstekend gekeerd wordt, maar wel precies voor de voeten van een DOS speler valt; 1-2. De manier waarop KOSC echter antwoord laat niets aan duidelijkheid te wensen over; binnen een paar minuten rond Job een mooie aanval af met een wel zeer fraai schot: 1-3. Joep maakt er voor rust nog 1-4 van op aangeven van Constantijn.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. De tegenstander levert veel fysieke inzet en verbaal zijn ze KOSC de baas. Het team van DOS ’37 valt op door negatieve verbale kwaliteiten en de staf van DOS doet daar vrolijk aan mee…. Gelukkig is KOSC onverstoorbaar en wordt de score voetballend opgeschroefd via Hidde, Cas (uit een corner van Imke), Imke en opnieuw een doelpunt van Constantijn op aangeven van Imke. De tegenstander weet ook nog een aanval te verzilveren, waardoor de eindstand wordt bepaald op 2-9 in het voordeel van KOSC. Al met al hebben de spelers op volwassen wijze deze lelijke wedstrijd omgezet in een prima resultaat. Met 3 belangrijke punten ‘in de tas’ reed het team weer naar Ootmarsum. Missie volbracht. Op naar de volgende finale!

Player of the match: Jorne