KOSC JO15-2 NA BLOEDSTOLLEND SPANNENDE WEDSTRIJD UITEINDELIJK VOORBIJ QUICK ’20 JO15-7

KOSC JO15-2 heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen, op veld 2 werd het na een gelijkopgaande en super spannende wedstrijd uiteindelijk 1 – 0.

Vanmorgen te maken een fysiek ijzersterke tegenstander met nagenoeg allemaal tweedejaars spelers. Hierdoor hadden de gasten in de hele eerste helft ook het meeste de bal en hadden ze een klein veldoverwicht. Gelukkig kregen ze niet veel opgelegde kansen, maar waren ze waren wel een paar x dreigend voor keeper Hugo. Onze sluitpost greep een paar keer adequaat in en zodoende wist hij zijn doel, samen met onze uitstekend spelende en hard werkende verdedigers, met speels gemak schoon te houden. Zelf probeerden we ook wel te voetballen, maar slaagden we er net niet in om zelf tot kansen of mogelijkheden te komen, hierdoor ontbrak ook steeds net de finalepass vanuit het middenveld naar onze voorhoedespelers.

In de rust hierover gesproken en verteld dat het echt een vechtwedstrijd werd vandaag, die trouwens opvallend veel gelijkenissen vertoonde met de wedstrijd van ons FC Twente later die middag. Ook aangegeven dat we veel meer druk moesten geven op hun verdedigers en met name hun keeper. Blijf als team werken en vechten en uiteindelijk komt er altijd een momentje.

En gedurende de tweede helft vorderde kwamen we stiekem steeds iets beter in de wedstrijd. Via Hidde, Joep en Con kregen we ook wat kleine kansjes. Onze gasten uit Oldenzaal bleven de lange bal spelen en wisten ook in de tweede helft nagenoeg niet tot grote kansen te komen. En nadat Job en aanvoerder Imke zich steeds meer met de wedstrijd wisten te bemoeien kamen er ook wat serieuze kansjes en corners voor het doel van Quick. En uit een van deze corner kopte Jorne een kleine tien minuten voor tijd op fraaie wijze en buiten bereik van de keeper de 1 – 0 tegen de touwen. Vervolgens had Job de wedstrijd in het slot moeten gooien door voor de 2 – 0 te zorgen, maar helaas slaagde hij hier niet in. In de laatste minuten werd het nog even billen knijpen, maar hielden we stand en bleven de drie kostbare punten mooi in Ootmarsum.

Vandaag meteen de beste wedstrijd van ons JO15-2 gezien met de verdiende 3 punten uiteindelijk als logisch gevolg. Hebben echt een TEAM gezien wat vocht voor elke meter en uiteindelijk de goal ook heeft afgedwongen. Chapeau voor het hele team, de technische staf en ongetwijfeld ook de supporters zijn trots op deze hele knappe prestatie.