KOSC JO15-2 naar laatste 16 in KNVB beker

KOSC JO15-2 heeft in de 1e ronde van het KNVB bekertoernooi De Esch JO15-3 verslagen, op ons hoofdveld waren we met 3 – 1 te sterk en zijn de boys en girl doorgedrongen tot de laatste 16 van het toernooi.

Het team begon wat afwachtend aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gasten uit Oldenzaal. Na een klein kwartiertje kwamen we wat beter in de wedstrijd, kregen we het meeste balbezit en en trokken we de wedstrijd wat meer naar ons toe. Dit leverde ook de eerste kans voor Job op, na een prima pass van Joep, lobte onze creatieve nummer 10 de bal fraai over de keeper, maar belandde het leer helaas op de lat. Even schoot Imke op fraaie wijze vanaf de linkerkant de 1 – 0 tegen de touwen. Vervolgens werd de wedstrijd tot aan de rust netjes gecontroleerd en gebeurde er niet veel meer.

In de rust aangegeven dat we tevreden waren over de geleverde arbeid, maar dat we er zeker nog niet waren. Afgesproken dat we van achteruit niet te veel risico meer wilden nemen en sneller de bal moesten spelen

Het team begon vervolgens weer sterk aan de tweede helft en na een kleine 45 minuten zorgde Con met een intikker, na een assist van de zeer sterk spelende Job, voor een verdubbeling van de score. De gasten bleven, met name via hun grote en fysiek sterke aanvaller, op momenten gevaarlijk. Maar dit gevaar werd telkens zeer deskundig onschadelijk gemaakt door de uitblinkende Cas. Een kwartier voor tijd gooide Con met een fraai doelpunt de wedstrijd definitief in het slot 3 – 0. Even later maakte hun grote en sterke aanvaller het nog weer even een klein beetje spannend door tegen te scoren. Maar na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter Ten Kate voor het einde en kon er gejuicht worden.

Al met al een zeer knappe prestatie van het team tegen een gelijkwaardige tegenstander. Nu gaat KOSC JO15-2 in de pot met teams die zich geplaatst hebben voor de volgende ronde en zullen we met spanning afwachten wie de volgende tegenstander zal worden.

1 – 0 imke 25e