KOSC JO15-2 niet opgewassen tegen fysieke kracht van Fleringen JO15-1

KOSC JO15-2 heeft zijn tweede bekerwedstrijd helaas verloren, op ons eigen veld 2 was Fleringen JO15-1 met 1 – 4 veel te sterk.

In het eerste kwartiertje van de wedstrijd was het heel erg wennen voor onze jongens. De gasten uit Fleringen waren over het algemeen een kop groter en fysiek dus veel sterker. Wij hadden hier behoorlijk wat moeite mee en het was vooral tegenhouden. Helaas lukte dit niet helemaal en was het na ruim vijf minuten al 0 – 1. Vervolgens waren er een aantal prima reddingen van Hugo nodig om de schade niet verder op te laten lopen. Gelukkig lukte dit wel aardig en tegen het einde van de eerste helft kwamen we ook iets beter in ons spel. We hadden wat vaker de bal, gingen iets meer van onze eigen kracht uit en begonnen ook iets meer te voetballen. Toch werd het vlak voor rust nog wel 0 – 2 en met deze stand bereikten we ook de rust.

In de rust aangegeven dat we iets brutaler moeten zijn en ook wat zuiniger in balbezit. Ook al zijn die gasten een stuk groter en hebben ze veel meer kracht, probeer toch wat meer tegengas te geven en laat je niet zo makkelijk afslachten.

En in de tweede helft boden we veel beter partij aan die gasten en kwamen we ook wat vaker in de buurt van het vijandelijke doel. Dit leverde nog niet meteen echte kansen op, maar de wedstrijd was in ieder geval veel meer in evenwicht. Helaas werd het na 50 minuten wel 0 – 3 doordat David zich enigszins verslikte in een toch wel houdbare bal. David herstelde zich hierna prima en keepte verder een foutloze partij. Ruim vijf minuten voor tijd deed Kars, via een uitstekend genomen vrije trap, iets terug en bracht de stand op 1 – 3. Laatste man Chris had het vanmorgen wat lastiger en speelde jammer genoeg een iets mindere wedstrijd voor zijn doen. Daarentegen speelden Ferran, Jurre, Cisse en vooral Ingmar zeer sterk en lieten ze zich absoluut niet het kaas van hun brood eten.

Vanmorgen in principe kansloos verloren van een fysiek zeer sterk team waar de boys op dit moment helaas nog niet tegen opgewassen zijn. Wel was dit voor iedereen een goed leermoment en laat het zien dat we in de competitie ongetwijfeld ook zulke fysiek sterke tegenstanders zullen tegenkomen. Tegen zulke tegenstanders moet je nog sterker zijn, sneller handelen, zeker geen ontzag hebben en heb je ook wat geluk nodig. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen als Reutum JO15-1 op bezoek komt.