KOSC JO15-2 start voorbereiding met 8-0 winst!

Hoewel de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog maar net begonnen was en het elftal door vakanties nog niet helemaal compleet was, stond al wel meteen de eerste wedstrijd op het programma. Grote verandering voor veel spelers is dat we dit seizoen in een 4-4-2 formatie spelen. Deze speelwijze vraagt wat aanpassingen van de spelers, maar voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk afgesproken wat op welke posities verwacht wordt van spelers en team.

Aanvankelijk was de wedstrijd redelijk in evenwicht. KOSC had weliswaar de wedstrijd onder controle, maar toch echte grote kansen leidde dat nog niet. Pas in de 10e minuut een eerste grote kans voor KOSC; een goede pass van Cas leverde een grote kans voor Imke op. De keeper van Stevo redde echter uitstekend!  Het overwicht werd groter en groter, en in de 25e minuut gaat spits Constantijn alleen op de keeper af naar een splijtende pass van Jorne. Constantijn faalt niet en rond koelbloedig af met een lage schuiver. 1-0 voor KOSC. Met deze stand gaan we ook de rust in. Inmiddels was doelman Ties al geblesseerd uitgevallen en vervangen door veldspeler Stijn. Beterschap Ties!

In de rust afgesproken dat we in een goed hoog tempo moeten doorspelen en vooral compact spelen door de linies bij elkaar te houden. De verwachting is dat we dan aan de bal zelf steeds meer ruimte gaan krijgen en de score uitgebreid kan worden. Kort na rust maakt Philip na een mooie solo de 2-0 en vijf minuten later wordt Job neergehaald in het strafschopgebied. Terechte penalty die Job als aanvoerder zelf benut door met overtuiging hoog en hard in te schieten. 3-0 en daarmee is de tegenstander kapot gespeeld. Kosc blijft echter gretig en gaat op zoek naar meer doelpunten. Er ontstaat steeds meer ruimte aan de bal en de tegenstanders zijn niet in staat om nog echt oplossingen te bedenken. Philip maakt al snel de 4-0, waarna 1e-jaars Hidde meteen ook zijn eerste wedstrijd met een doelpunt bekroont door hard in te schieten: 5-0.

Nu gaat het hard en in de volgende 7 minuten scoort Kosc nog drie keer: Cas scoort in de 65e minuut, Constantijn scoort zijn tweede van de dag (67e minuut) en Philip tekent zelfs voor een hattrick door in de 70e minuut de eindstand op 8-0 te zetten.

Complimenten voor de inzet van het team en de uitvoering van het nieuwe systeem! Dat biedt voldoende perspectief om in de komende trainingen en oefenwedstrijden meer en meer te perfectioneren! Al met al een prima start van deze voorbereiding!

Man of the match: Jorne