KOSC JO15-2 verkoopt zijn huid zo duur mogelijk tegen ST: SVV ’56/Kloosterhaar JO15-1

Zaterdag stonden de jongens van JO15-2 voor een moeilijke opgave. Kloosterhaar JO15-1 kwam op bezoek. Het team speelt niet alleen een divisie hoger, maar bestaat ook nog eens uit voornamelijk 2e jaars grote en fysiek sterke tegenstanders. Voeg daarbij nog eens de wetenschap dat Kloosterhaar met 17 (!) – 4 van Stevo heeft gewonnen. Terwijl Kosc zelf van Stevo verloor….  Een flinke opdracht dus voor de jongens uit Ootmarsum.
Toch werd afgesproken dat we onze huid duur gingen verkopen. Het plan was om Kloosterhaar met een gewijzigde tactiek te bestrijden. Met 4-4-2 werd er een extra sterk blok op het middenveld gezet. Donderdag werd hierop al getraind, en het devies was zuinig op de bal, veld klein houden en razendsnel omschakelen. In de wedstrijdbespreking werden drie doelstellingen meegegeven: lang de nul houden, stiekum een doelpuntje “stelen” en zo min mogelijk doelpunten weggeven.
Wat een perfecte uitvoering van de afgesproken strategie! Spelers streden agressief voor elke meter, het team opereerde als een compact en hecht blok en  het veld werd goed klein gehouden. Daar waar het kon, werd de centrale middenvelder Wessel gezocht die de ballen vervolgens achter de verdediging probeerde te leggen. De beide spitsen Nigel en Constantijn stonden op scherp! Kloosterhaar werd volledig verrast door zoveel tegenstand en bij vlagen overklast! Het leek welhaast een logisch gevolg dat de thuisploeg de score opende met een mooie 1-0 door Niels, na een vlotte combinatie. Nu waren de gasten helemaal uit hun doen; dit waren ze blijkbaar niet gewend. Kosc bleef onverstoorbaar volgens de afspraken doorvoetballen en zo’n 10 minuten voor rust resulteerde dat opnieuw in een doelpunt. Na goed verdedigend werk, combineerde Kosc via het midden en de bal kwam bij Constantijn. Tussen 2 aanstormende verdedigers gaf hij een slimme steekpass op Nigel die zo alleen op de keeper af ging en koelbloedig afrondde! 2-0 voor KOSC, en dat was meer dan verdiend. Al moet gezegd dat Ties als keeper zich prima onderscheidde door een paar prachtige reddingen. De gasten werden met de minuut gefrustreerder hetgeen zich uitte in overtredingen en scheldpartijen. De frustratie was zelfs zo groot dat èén van de spelers met een rode kaart de kleedkamer mocht opzoeken.
Na de rust ging Kosc onverstoorbaar verder. De wedstrijd was onder controle maar, toch viel redelijk verrassend alsnog de 2-1 voor de gasten. Ties keepte inmiddels een fantastische partij, maar moest toch nog een tegendoelpunt incasseren. 2-2 op het scorebord. Bij een van de reddingen 1-op-1 redde hij geweldig, maar daarbij raakte hij ook geblesseerd. Dat bleek achteraf een kantelpunt in de wedstrijd. Hoewel KOSC nog een keer dichtbij de nieuwe voorsprong was, bleek het uitvallen van Ties toch teveel van het goede. Een veldspeler in de goal is toch niet hetzelfde en dat had de tegenstander ook door. Toen ook Jorne nog met een liesblessure uitviel, terwijl Job al was uitgevallen met een klein breukje in de pols, was de koek definitief op en won Kloosterhaar alsnog onverdiend met 2-4.
Maar als een team ooit trots kan zijn op een verlies, dan is het nu. Wat een inzet, en wat een gedisciplineerde uitvoering van het plan. Zeer veel respect van de toeschouwer een de trainers/leiders was het gevolg. Een prima generale voor de competitie die zaterdag aanstaande begint met een thuiswedstrijd tegen Avanti! Omdat geen enkele speler deze wedstrijd verzaakte, werd als man of the match gekozen: het hele team van JO15-2!