KOSC JO15-2 verspeelt onnodige punten in Oldenzaal

KOSC JO15-2 heeft zijn vierde bekerwedstrijd gelijkgespeeld, op Sportpark De Weschterik stond het na 70 minuten tegen De Esch JO15-3 1 – 1.

In de eerste helft gebeurde er niet zo gek veel en ging het spel behoorlijk gelijk op. De gastheren waren optisch wel iets sterker en wonnen ook wat meer duels. Dat lag met name aan onze jongens die met veel te weinig energie speelden. Alleen Timo, Daan en Mats waren positieve uitzonderingen.

In de rust dan ook aangegeven dat het vele malen beter moest. Afgesproken dat we er met elkaar veel méér energie in moeten stoppen om hier met een goed resultaat weg te gaan.

En in de tweede helft was het spel ook vele malen beter. De gastheren kwamen er niet of nauwelijks meer aan te pas en via Bart, Hein, Yrjo en Jelte kregen we ook een paar goede kansen om de score te openen. In de 55e minuut was het na een prima pass van Rob op Jelte dan ook eindelijk wel raak. Na een uitstekende individuele actie van Jelte liet hij hun keeper met een droog schot kansloos 0 – 1. Een vijftal minuten later werd er, na een opnieuw een knappe actie van Jelte, een terechte penalty aan ons toegekend. Julian ging achter de bal staan en plaatste de bal bijna strak in de kruising. Echter verdween hij net aan de verkeerde kant van de paal, jammer en zuur. De boys leken ondanks deze dure misser wel eerste overwinning van het seizoen te pakken, zeker nadat een speler van de gastheren een gele prent pakte. Jammer genoeg ging het een paar minuten voor tijd toch nog nog mis, na een snel genomen vrije trap stonden er een paar jongens totaal niet op te letten en wist hun spits keeper Xander te verassen 1 – 1. Totaal onnodig en dom puntenverlies, echter leverde dit wel het eerste puntje van deze competitie op.

0 – 1 Jelte 55e minuut