KOSC JO15-2 walst in tweede helft over UD W. JO15-2JM heen

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste bekerwedstrijd met overtuigende cijfers gewonnen, op Sportpark De Echelpoel te Weerselo werd UD W. JO15-2JM met 0 – 8 verslagen.

De boys en girl gingen voorvarend van start en binnen 30 seconde stond het al 0 – 1 door een prima doelpunt van Joep. Deze goal viel na goed drukzetten van onze voorhoede, waardoor hun keeper de bal plots in de voeten van Joep schoot en laatstgenoemde had vervolgens niet veel moeite om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Hierna bleven we het bovenliggende team en kregen we een paar enorme kansen via Job, Joep, Mees en Imke. Echter slaagden zij er wonderwel niet in om de score te verdubbelen en bleven de gastenheren in de tegenstoot af en toe nog wel zeer gevaarlijk. Dit kwam ook doordat een aantal spelers iets te veel hooi op hun vork namen en teveel alleen wilden doen. Ook waren we in balbezit wat te onrustig en leden we te vaak onnodig balverlies.

In de rust bovenstaande punten samen met mijn mede (interim) leider Martijn aangegeven en dat we met name bij het afwerken veel meer overtuiging en daadkracht wilden zien. Hier moeten we gewoon keihard de drie punten pakken en die ook het liefst zo snel mogelijk veilig stellen.

En zo gebeurde het ook, direct na de thee maakte Imke, na een prima assist van Julian, op overtuigende wijze de 0 – 2. Even later was zij ook verantwoordelijk voor de 0 – 3. Job schoot via een verwoestend afstandschot daarna de 0 – 4 binnen en hierna was het verzet bij de gastheren compleet gebroken. De zeer sterk spelende Jorne maakte er in de 50e minuut, na een uitstekende rush, 0 – 5 van en Imke scoorde een aantal minuten later haar 3e doelpunt van de morgen 0 – 6. In de slotfase pikten Mees en Job beiden ook nog een doelpuntje mee en zodoende stond er uiteindelijk een uitstekende 0 – 8 op het digitale wedstrijdformulier.

Prima begin van de bekercompetitie en met name lof voor het feit dat we achterin bijna niets hebben weggegeven. Complimenten voor het hele team met in het achterhoofd dat het eigenlijk nog veel beter kan en moet. Hier gaan we dan ook met zijn allen de komende trainingen weer keihard mee aan de slag en deze ruime, riante en dik verdiende overwinning zal hiervoor ook het nodige vertrouwen geven.

Scoreverloop:

0 -1 Joep 1e minuut
Rust
0 – 2 Imke 36e minuut
0 – 3 Imke 39e minuut
0 – 4 Job 41e minuut
0 – 5 Jorne 50e minuut
0 – 6 Imke 60e minuut
0 – 7 Mees 66e minuut
0 – 8 Job 70e minuut

Man of the match: Guus